به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، اعظم دوست محمدیان، كارشناش انیستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور با بیان
این مطلب اظهار داشت: گوجه فرنگی حالت اسیدی خون را كاهش داده و باعث
قلیایی شدن آن می شود و برای افرادی كه دچار بیماری نقرس هستند بسیار مفید
است.
وی با اشاره به این كه رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی
به نام لیكوپن است، افزود: گوجه فرنگی خام سرشار از ویتامین ث است اما
رنگدانه های گیاهی آن كمتر از گوجه فرنگی های پخته هضم می شود همچنین اضافه
كردن چربی های مفید مانند روغن زیتون جذب لیكوپن را افزایش می دهد.
دوست
محمدیان توصیه كرد: گوجه فرنگی را هم به صورت خام و هم به صورت پخته در
برنامه غذایی خود قرار داده تا هم ویتامین ث و هم از خواص بی شمار لیكوپن
بهره مند شوند.
این كارشناس تغذیه خاطر نشان كرد: مطالعات نشان می
دهد مصرف مداوم گوجه فرنگی، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش می دهد
مطالعات نشان داده اند افرادی كه در هفته 7 واحد یا بیشتر گوجه فرنگی مصرف
می كنند، 60 درصد كمتر در معرض ابتلا به سرطان های مری، معده، دهان و روده
بزرگ قرار می گیرند.
دوست محمدیان ادامه داد: با توجه به این كه
خوردن سبزی های تازه و انواع میوه ها برای سلامتی و جلوگیری از چاقی مهم
است، خوردن گوجه فرنگی به عنوان یك ماده غذایی با ارزش در رژیم غذایی
روزانه یا هفتگی توصیه می شود./س