به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بسیاری از همسران در شروع زندگی مشترک برای تحقق آن تلاش می کنند. باید دانست همیشه توافق، رضایت بخش نیست و گاهی ممکن است هر یک نظر خودش را داشته باشد بدون این که حق دیگری را زیر پا بگذارد.
بزرگترين اشتباه همسران:
تغییر ظاهر به جای باطن: جذابیت برای زن و شوهر از ظاهر شروع میشود به باطن. تغییر عادات شخصی پیچیده و فشار زاست ولی تغییر ظاهری سریع و فریبنده است. به همین دلیل است که هنگام بروز مشکلات، همسران راهحل ساده را بر میگزینند. اگرچه ممکن است سریعتر جواب دهد، اما پایدار نیست و به سرعت مشکلات جدیدی جلوه مینمایند. باید جهت تغییر عادات نادرست مهارت کسب شود.
حق به جانب نباشید: وقتی از موضع «من حق دارم، تو حق ندار » وارد گفت و گو می شوید، در واقع اجازه اظهار نظر را از طرف مقابل می گیرید و حکم بی نتیجه بودن را از قبل صادر می کنید. اصرار و پافشاری زیاد بر عقیده فردی راه مستقیم به طلاق است. نتایج تحقیقات نشان می دهد در نظر گرفتن عقیده همسر یکی از شاخص های قابل پیش بینی برای طلاق است.
همسران نباید عصبانیت خود را بروز دهند: این اشتباه رایجی است که بسیاری از زوج ها مرتکب می شوند. اگر عصبانی هستید حتماً باید با همسرتان گفت و گو کنید. یادتان باشد که گفت و گو، کلید حل مسئله است. عصبانیت یک علامت توقف است. وقتی عصبانی هستید یا می بینید که همسرتان عصبانی است، باید به شیوه مسالمت آمیز با یکدیگر گفت وگو کنید. به مدت کوتاهی استراحت کنید و سپس بحث را عوض و سعی کنید در فضایی آرام تر با نوشیدن یک نوشیدنی خنک، آرامش را دوباره برقرار کنید.یادتان باشد عصبانیت همزمان دو طرف بسیار آسیب رسان و مخرب است. در هنگام گفت وگو باید عصبانیت را کنار بگذارید تا به نتیجه برسید.
صمیمیت یعنی برقراری ارتباط با همسر: درست است که یکی از راه های ایجاد صمیمیت، گفت و گوست، اما رعایت نکردن مرزها، ابراز احساسات منفی و … باعث ایجاد فاصله می شود. بیشتر زوج ها با گفت و گوی انتقادی یا کنترلی با هم ارتباط برقرار می کنند. به این مثال ها توجه کنید: « چقدر هوای اتاق گرم است، کلافه شده ام » ( انتقادی )، « ازت می خواهم در را باز کنی، اتاق خیلی گرم است » ( کنترلی )، « می خواهم راهی پیدا کنم که اتاق خنک تر شود. چه طور است پنجره ها را باز کنیم؟ » ( موثر ). تفاوت بین این ۳ جمله کاملاً واضح است. یادتان باشد افعال منفی انتقادی است. البته لحن و تن صدا هم بسیار مهم است. از طرفی وقتی می گوییم «دلم می خواهد»، «دوست دارم» و «ازت می خواهم» در واقع در حال کنترل طرف مقابل هستیم.
در گفت وگوی سازنده فرد به شیوه مستقیم خواسته اش را بیان می کند و بدون اجبار یا تحمیل خواسته اش، صرفاً دیدگاه خود را مطرح می کند.
سعي کنيد اشتباهات زير را در زندگيتان تجربه نکنيد:
1- نباید به همه چیز از دید همسرتان نگاه کنید زیرا دو فرد کاملاً متفاوت هستید. زنان و مردان ذهن متفاوتی دارند و باید تفاوتهای یکدیگر را تحسین کنند.
2- در دنیای واقعی، عاشق بودن به معنی افتادن در دام عشق نیست، بلکه عاشق شدن فقط اولین قدم عشق است. ماندن در آن مرحله کار دشواری است و یک رابطه همراه با شور و شوق، عشقی ماندگار و عمیق به وجود می آورد.
3- فکر نکنید که اگر نتوانسته اید مشکلات و مشاجرات خود با همسرتان را حل کنید، نمیتوانید شاد و خوشبخت باشید. تلاش کنید و با هم به تفاهم برسید.
4- اگر شما و همسرتان خودتان را مجبور میکنید که در فعالیتهایی مشترک شرکت کنید، اما نتیجه آن چیزی جز استرس، فشار و مشاجره نیست، به هیچوجه این کار را نکنید.
5- به جای اینکه نگران تعداد دفعات مشاجره خود و همسرتان باشید، باید نگران نحوه مشاجرات باشید. بسیاری از مسائلی که باعث اختلاف و مشاجره شما می شوند، هیچ ارزشی ندارند و می توان آنها را دنبال نکرد.
6- زدن حرفهای دل، احساس خوبی به شما می دهد، اما نباید در هر زمان و موقعیتی به بیان آنها بپردازید.
7- بعضی افراد توجهی به نوازش کردن، در آغوش گرفتن و گرفتن دست همسر خود دارند، درحالی که این کارها باعث ایجاد رابطه ای آرام بخش و صمیمی بین آنها می شود.
8- به جای متمرکز شدن بر کمبودهای همسرتان، خصوصیاتی از او که اوایل زندگی برای شما جذاب بوده را به یاد بیاورید.
9- برای ابراز احساس خود به همسرتان سختگیر و خشک نباشید. هیچ راه خاصی برای ابراز عشق و علاقه وجود ندارد و بهتر است راهی را انتخاب کنید که به دردتان میخورد.
10- در دام این باور نیفتید که اگر بتوانید همسرتان را تغییر دهید، رابطه شما بهتر خواهد شد؛ چرا که تصور بچگانه ای است و بهتر است تفاوت های هم را دانسته و برای داشتن زندگی شیرین تلاش کنید.