یک متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه مصرف داروهای ویژه بیماران مبتلا به ایدز گران و هزینه گزافی به مملکت وارد می آورد، تصریح کرد: بهترین مرجعی که می تواند بیماران پرخطر را کنترل و از بروز رفتارهای پرخطر پیشگیری نماید، مراکز MMT ( مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر) است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران دکتر مزدرانی در همایش روز جهانی ایدز در ساری، گفت: دیدگاه خانواده، پزشکان و مسولان در مورد این بیماری برای فرد مبتلا اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اینکه مهم است فرد معتاد ، مبتلا به ایدز نشود، افزود: کنترل این بیماران برای ما مهم است.

دکتر مزدرانی بهجلب اعتماد بیماران به ویژه معتادان در آغاز مراحل درمان تاکید و بیان داشت: تنش و اضطراب سوء مصرف مواد مخدر را افزایش می دهد لذا ضروری است افراد در محیطی آرام و به دور از تنش بسر برند.

وی ، به بیان ۶ مرحله در ترک اعتیاد پرداخت و گفت: پیش تأمل- تأمل- تصمیم گیری- انجام – مصرف داروهای تجویز شده و ترک از مراحل شش گانه در ترک اعتیاد به شمار می روند.

دکتر علیخانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در سخنانی، به نحوه تعامل با گروه های پرخطر پرداخت و افزود: بهترین راه تشخیص وجود ویروس اچ آی وی در بدن انجام آزمایش خون است.

وی با اشاره به اینکه گروههاي در معرض خطر یا گروههاي پرخطر در ايجاد، پيشرفت و تداوم اپيدمي HIV نقش مهمي دارند، تصریح کرد: اين گروه ها با وجود رفتارهاي پرخطر باعث انتقال عفونت مي شوند

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: ایدز یک بیماری پیش‌رونده و قابل پیشگیری است که حاصل تکثیر ویروسی به نام اچ‌آی‌وی در بدن میزبان است و باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن می شود.

دکتر علیخانی اظهارداشت: این امر زمینه‌ساز بروز عفونت‌هایی به بدن سالم می شود که بدن بیمار مبتلا به ایدز در برابر آنها مقاومتی ندارد و در نهایت پیشرفت همین عفونت‌ها ب مرگ بیماررا به همراه دارد..

وی با بیان اینکه ایدز تنها یک مشکل پزشکی نیست، بلکه مشکل اجتماعی و فرهنگی نیز است، تصریح کرد: این با هاله‌ای از شرم و منع‌های اخلاقی و فرهنگی همراه‌ است که این موضوع مانع از اعلام بیماری از سوی افراد شده و همین مساله منجر به پنهان ماندن بیماری، طی نشدن پروسه درمان و در نتیجه شیوع سریع آن می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان ساخت: به علت پیش داوری و ترس از سرایت بیماری، این بیماران درمورد انتخاب مسکن، شغل، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت عمومی مورد تبعیض قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه رفتارهای نامناسب و تحقیرآمیز موجب انزوای بیماران می شود، افزود: وحشت از مرگ، وحشت طرد و تنهایی و انگ اجتماعی، اخراج کارگران مبتلا و بدنامی از طرف دوستان و خانواده سبب می‌شود افرادی که گمان می‌کنند ممکن است دچار باشند، وضعیت خودشان را تا جایی که مقدور است مخفی نگه دارند لذا ضروری است آگاهی مردم از این بیماری افزایش یابد./س


برچسب ها: مراکز ، بیماران ، کنترل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.