به گفته متخصصان تغذیه ، بسیاری از موادمغذی مورد نیاز بدن كه انسان را به علت عدم توانایی در تولید آن نیازمند دریافت این مواد از منابع غذایی غنی می سازد، در تخم مرغ وجود دارد. عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر موادغذایی، تركیب پروتئنی و مواد مغذی موجود درآن نظیر كولین، لوتیئین و گزانتین و تولید بسیار انرژی است. مصرف روزانه یك عدد تخم مرغ احتمال ابتلا به سرطان سینه را كاهش می دهد، خوردن یك عدد تخم مرغ در روز با 18 درصد كاهش احتمال سرطان سینه همراه است بویژه زمانی كه همراه با میوه و سبزیجات مصرف شود. همچنین كسانی كه در هفته شش عدد تخم مرغ مصرف كرده اند، احتمال بروز سرطان سینه در آنها 44 درصد كمتر از كسانی بوده است كه در هفته دو عدد تخم مرغ یا كمتر استفاده كرده اند. از آنجا كه تخم مرغ غنی از ویتامین كولین است كه نقش اساسی در متابولیسم بدن دارد ، مصرف كافی كولین توسط دختران در دوران بلوغ با كاهش احتمال بروز سرطان سینه در بزرگسالی همراه است. كولین همچنین نقش بسیار مهمی در تكامل مغز جنین دارد و مادران
بارداری كه در رژیم غذایی خود فقر كولین دارند، احتمال ابتلا به ضایعات لوله عصبی در جنین آنها بیشتر است.
هر تخم مرغ حاوی 76 كیلو كالری انرژی است كه حدود سه درصد نیاز انرژی یك فرد بالغ را تامین می كند. اگرچه باورهای غلطی در رابطه با مصرف تخم مرغ مبنی بر این كه مصرف روزانه تخم مرغ باعث افزایش میزان كلسترول خون و بروز مشكلات كبدی می شود، اما تحقیقات نشان داده كه مصرف تخم مرغ نه تنها بر افزایش كلسترول تاثیری ندارد بلكه برای سلامت قلب و كبد مفید است./س