به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، بادمجان گیاهی است یكساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از كرك که ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر میرسد. برگهای آن بیضی شكل با نوك باریك و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریك و یا گرد است که برنگهای بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده میشود. بادمجان انواع مختلفی دارد که یکی از معروفترین آنها به شکل گلابی میباشد.پوست آن براق و رنگ آن بنفش پررنگ میباشد در حالیکه گوشت آن به رنگ کرم است
بادمجان علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی گوناگون، شامل مواد گیاهی مهمیمیباشند که فعالیتهای آنتیاکسیدانی دارند و همچنین فیتونوترینت ها که شامل ترکیباتی فنولیکی مانند اسید کافئیک و کلروجنیک و همچنین فلئونیدهایی نظیر نیاسین میباشد.
از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن كم كالری بودن آن است كه غذای بسیار خوبی برای كسانی است كه می خواهند وزن كم كنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد .(موارد ذیل صرفا" جهت اطلاع رسانی است و به معنای تجویز یا تکذیب خواص دارویی آن نیست)
-بادمجان را حتماً باید بحالت كاملاً رسیده مصرف كرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائیكه آسم و برونشیت دارند باعث تحریك این بیماریها می شود.
بادمجان اثر نرم كننده و مدر دارد .
بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع كم خونی داروی موثری است .
بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .
دانه بادمجان ایجاد یبوست می كند .
ریشه بادمجان و شاخه های خشك شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام شبانه و انواع خونریزیها استفاده كرد.
بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است .
خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می كند و شخص را از خطر سكته قلبی محفوظ می دارد
بادمجان برطرف كننده یبوست است . برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است .
جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
بادمجان مقوی معده است .
آب زردرنگی كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشك كردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی كه دست و پایشان مرتب عرق می كند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمیر كنند و به زگیل بمالند زگیل كنده خواهد شد .
بدین طریق كه باید بادمجان را در فر بگذارید كه نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد نصف این مقدار آب به آن شكر قهوه ای اضافه كنید آنرا هم بزنید و بنوشید./س