سند ساماندهی توزیع ، عرضه و مصرف سموم کشاورزی در مازندران تدوین شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اهمیت بحث ارزیابی باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی مازندران گفت: مصرف بالا و بی رویه سموم کشاورزی یکی از دغدغه های جدی ما در استان محسوب می شود.

صالحی فر با بیان اینکه یک درصد خاک کشور و ۱۲ درصد تولیدات باغی و زراعی کشور به مازندران اختصاص دارد، افزود : ضریب کشت محصولات کشاورزی در مازندران نسبت به سایر استان های کشور ۱.۳۵ در برابر ۷/۰ است.

وی با بیان اینکه از ۶۵۰ آفات در کشور، ۴۲۷ بیماری و علف هرز در مازندران وجود دارد، تصریح کرد : میزان مصرف سموم در مازندران ۵ برابر متوسط کشوری است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : تبعات مصرف بالای سموم در محصولات کشاورزی مازندران شیوع بالای انواع سرطان ها از جمله لوکمی ، لمفوم ، گوارشی ، پستان ، پروستات و تیروئید - کاهش رشد و نمو جنین - نازایی و پارکینسون است.

وی ، میزان مصرف سموم در دهه ۶۰ در کشور را ۳۵ هزار تن و در مازندران ۱۰ هزار تن دانست و اظهار داشت: این رقم در سال ۸۹-۹۰ در کشور به ۲۵ هزار تن و در مازندران به ۳ هزار و ۷۵۰ تن رسیده است./س

برچسب ها: تدوین ، سند ، سموم کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.