کشتار وحشیانه مردم قزوین توسط رژیم طاغوت، فرمان امام خمینی برای تشکیل نهضت سوادآموزی، ایجاد «صندوق بین المللی پول» در سازمان ملل متحد، عقد قرارداد مسکو درباره تقسیم شبه جزیره کره و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 7 دی 1391 خورشیدی برابر با 13 صفر 1434 هجری و 27 دسامبر 2012 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

کشتار وحشیانه مردم قزوین توسط رژیم طاغوت (1357 ش)
اوجگیری نهضت اسلامی و انجام تظاهرات سراسری در تمامی شهرهای ایران به ویژه در چند ماهه آخر حاکمیت رژیم شاهنشانی باعث شد تا در بسیاری از شهرها، این راهپیمایی‌ها، با دخالت مأموران حکومت نظامی و کشتار مردم بی‌گناه، به خاک و خون کشیده شود. در این میان در روز هفتم دی ماه 1357، مأموران انتظامی به سوی مردم شلیک کردند و در حدود بیست نفر را به شهادت رساندند.

 از این رو، تشییع جنازه شهدای حوادث هفتم دی، در فردای آن روز باحضور هزاران نفر از مردم معترضِ قزوین انجام گرفت که این مراسم نیز با هجوم مأموران به خاک و خون کشیده شد. قتل عام مردم در شهرهای مختلف کشور در نهایت باعث اتحاد بیشتر آحاد ملت برای سرنگونی رژیم پوسیده شاهنشاهی گردید و در کمتر از یک ماه و نیم بعد، بهار آزادی را برای ایران به ارمغان آورد.

فرمان امام خمینی برای تشکیل نهضت سوادآموزی (1358 ش)
در هفتم دی ماه 1358، حضرت امام، فرمان بسیج عمومی برای مبارزه با بی‌سوادی در کشور و تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کردند. در این فرمان، به همه مردم ایران، توصیه شده بود که در این نهضت مردمی شرکت کنند و در باسواد کردن افراد بی‌سواد، بکوشند. براساس آخرین گزارش‌های منتشره، میزان با سوادی در ایران به طور چشمگیری افزایش یافته و ایران اسلامی از چهارچوب کشورهای بی‌سواد جهان خارج و در ردیفِ کشورهای باسواد قرار گرفته است. در سال 1355 تنها 47 درصد جمعیت شش سال به بالا با سواد بوده‌اند که این رقم در آغاز دهه سوم انقلاب اسلامی، هشتاد درصد می‌باشد.

رحلت آیت اللَّه «سید محمدباقر موسوی همدانی» مترجم تفسیر شریف المیزان (1379 ش)
آیت‌اللَّه سید محمدباقر موسوی همدانی در سال 1304 ش در همدان به دنیا آمد. وی در 16 سالگی به قصد تحصیل علوم دینی راهی قم و تهران شد. با ورود آیت‌اللَّه بروجردی به قم، آیت‌اللَّه موسوی به درس ایشان حاضر شد و همزمان از درس اصول امام خمینی و درس تفسیر علامه طباطبایی بهره جست. پس از مدتی به درخواست و تشویق علامه طباطبایی، آیت‌اللَّه موسوی همدانی برای اولین بار ترجمه دقیق و کاملی از تفسیر شریف المیزان را به فارسی به انجام رساند و در چهل جلد منتشر نمود. از دیگر تالیفات این فقیه بزرگوار، ترجمه تحریر الوسیله در 3 جلد، پاسخ به پرسش‌ها در 2 جلد و حاشیه بر جواهر در 22 جلد می‌باشند. آیت‌اللَّه موسوی همدانی سرانجام در هفتم دی 1379 ش در 75 سالگی درگذشت و در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

وفات احمد نسایی معروف به «شیخ الاسلام» محدث شهیر مسلمان (303 ق)
ابوعبدالرحمن احمد بن شعیب نسایی محدث مشهور مسلمان معروف به شیخ الاسلام در سال 220 ق در یکی از روستاهای خراسان متولد شد. در سنین جوانی به مصر رفت و در این کشور اقامت گزید. وی در مصر در علوم فقه و حدیث به استادی رسید. شیخ الاسلام در سفری به دمشق از فضایل اهل بیت پیامبر اسلام بسیار سخن گفت، از این رو، مخالفین، چندین بار او را مضروب کردند تا این که بر اثر همان آزارها بدرود حیات گفت. درباره‌ی تاریخ وفات، محل وفات و دفن او اتفاقی در میان تاریخ‌نگاران نیست، اما برخی گفته‌اند که سرانجام به مکه رفت و در آن جا ساکن شد. از آثار او می‌توان به کتاب خصایص امیرالمومنین (ع) اشاره کرد. شیخ الاسلام همچنین صاحب کتاب سُنَن نسایی است که یکی از کتاب‌های مهم اسلامی در سیره‌ی نبوی به شمار می‌رود. شیخ الاسلام به هنگام وفات، 83 سال داشت.

وفات «محمد ازهری هروی» دانشمند و عالم (370 ق)
ابومنصور محمد بن احمد بن ازهر، معروف به ازهری هِرَوی فقیه، محدث، ادیب، نحوی، لغوی و شافعی است که فضل و درایت وی مسلّم و دارای تالیفات متعددی می‌باشد. اَلْاَدَوات، التقریب فی التفسیر، شرح شعر اَبی‌تمام و... از جمله آثار او می‌باشند. ازهری هروی به جهت فراگیری لغات متفرقه به سیاحت پرداخت. در این اثنا به دست بادیه نشینان اسیر شد و در آن جا، کلمات، گفت‌وگوها و مخاطبات ایشان را جمع کرد و درکتابی گردآورد. زیرا این قوم به زبان اصلی و بدون غلط، تکلم می‌کردند. محمد ازهری هروی سرانجام در هشتاد و پنج سالگی وفات یافت.

روز نهضت سوادآموزی
سوادآموزی در ایران، از سال 1315 شمسی، با تشکیلات سازمان تعلیمات اکابر آغاز شد. در آن زمان، این بخش از وظیفه سوادآموزی، از ادارات مربوط به وزارت معارف به شمار می‌رفت، ولی پس از مدتی، چون توفیق چشم گیری نداشت، منحل شد. سرانجام بعد از انقلاب به رهبری امام خمینی رحمه الله نهضت سوادآموزی پایه گذاری شد و فصل جدیدی را در تاریخ انقلاب ما گشود.

این نهضت در ابتدا در قالب نهادی مستقل کار خود را آغاز نمود و سپس در سال 1361، به آموزش و پرورش پیوست. همکاری این نهاد انقلابی با آموزش و پرورش، به صورت کار مشترک آغاز و سبب شد که تلاش وسیع‌تری در مجموع کشور شروع و خوش بختانه دستاوردهای بزرگی نصیب ملت شایسته و انقلابی ایران شود.

درگذشت وکیل الرّعایا «کریم خان زند» مؤسس و فرمانروای سلسله‌ی زندیه (1193 ق)
کریم خان زند، موسس خاندان پادشاهی زند، در 1119 ق در نزدیکی ملایر به دنیا آمد. نادرشاه افشار برای تضعیف خاندان زند و قبایل آن‌ها، ایشان را به دره‌ی گَز کوچ داد و برخی از آن‌ها از جمله کریم خان را به خدمت سپاه خود درآورد. کریم خان رشادت فراوانی در جنگ‌ها از خود نشان داد و در جنگ هند، مورد توجه نادر قرارگرفت. کار کریم خان کم کم بالا گرفت و قصد برگرداندن خاندان افشاریه را داشت. این کار مدتی به طول نیانجامید و جنگ‌های متعددی روی داد که با پیروزی کریم به پایان رسید. وی در 1163 ق به تخت قدرت تکیه زد و خود را وکیل الرعایا نامید. کریم خان به سادگی زندگی می‌کرد و به امنیت مردم و علم و دانش اهمیت می‌داد. وی سرانجام در 74 سالگی درگذشت و در شیراز به خاک سپرده شد. مسجد، بازار و حمام وکیل از جمله آثار دوره‌ی اوست.

تأسیس «بنگاه گالوپ» معتبرترین و بزرگ‌ترین مؤسسه آمارگیری جهان (1935 م)
از جمله روش‌های آماری در روان‌شناسی اجتماعی، مراجعه به عقاید و آراء عمومی و اندازه‌گیری و توجیه رفتار انسان‌ها است. در این راستا، منشاء پیدایش و چگونگی شکل‌گیری عقاید و افکار، تأثیر روابط بین‌المللی بر افراد و مسائلی از این قبیل مورد توجه قرار می‌گیرد. استخراج عقاید و آراء عمومی به این صورت، به ویژه در امور سیاسی و تجاری، رواج یافته و فراگیر شده است. بر این اساس، جورج هاوس گالوپ یکی از متخصصین استفاده از روش‌های آماری در مطالعه افکار و عقاید عمومی، در 27 دسامبر 1935 م مؤسسه استخراج عمومی را بنیاد نهاد که به نام خود وی گالوپ خوانده می‌شود. مخارج این مؤسسه از حق اشتراک مؤسسات تبلیغاتی و تولیدی در ایالات متحده امریکا تأمین می‌شود.

عقد قرارداد مسکو درباره تقسیم شبه جزیره کره (1945 م)
در پی شکست نهایی ژاپن در جنگ جهانی دوم و تصرف شمال شبه جزیره کره به دست ارتش شوروی و منطقه جنوبی آن توسط نیروهای امریکایی و نیز توافقات سران متفقین، مقدمه تجزیه این سرزمین به دو کشور فراهم شد. در 27 دسامبر 1945 م کنفرانسی در مسکو برگزار گردید که در آن نمایندگان شوروی سابق، امریکا و انگلستان حضور داشتند و چون توافقی برای حل مسئله کره حاصل نشد، قرارداد مسکو شبه جزیره کره را به صورت رسمی به دو قسمت در طرفین شمالی و جنوبی مدار 38 درجه تقسیم نمود.
 در نتیجه تلاش و امید مردم این منطقه برای اتحاد و یک پارچگی به علت وجود تضادهای عقیدتی و اختلافات سیاسی و مصالح و منافع دو ابرقدرت آن زمان به یأس مبدل شد. این جدایی، زمینه‌ساز جنگ دو کره در سال 1950 م و تشدید مخاصمات دو طرف گردید. با این حال، در سال 1991، با امضای پیمانی که به «قرارداد آشتی، عدم تجاوز، مبادله و همکاری» موسوم است، تا اندازه‌ای زمینه همکاری دوکره فراهم گردید و اولین و مهم‌ترین گام در جهت اتحاد و یک‌پارچگی مجدد دو کشور برداشته شد.

ایجاد «صندوق بین المللی پول» در سازمان ملل متحد (1945 م)
صندوق بین‌المللی پول موسوم به ایمف در ژوئیه 1944 م با شرکت 44 کشور تأسیس گردید و مفاد قراردادِ صندوق در 27 دسامبر 1945 م به اجراء گذاشته شد. اهداف صندوق بین المللی پول عبارتند از: تسهیل همکاری پولی بین‌المللی؛ ایجاد ثبات در نرخ برابری ارزها و تنظیم این نرخ‌ها، کمک به برقراری یک نظام چند جانبه، پرداخت‌های ارزی و از میان برداشتن محدودیت‌های ارزی، ارائه کمک‌های لازم برای تامین منابع مالی کشورها در جهت حفظ موازنه پرداخت آن‌ها.

وظیفه اصلی ایمف، تامین اعتبارات موردی و موقت برای اعضایی است که در موازنه پرداخت‌های خود با مشکل مواجه شده‌اند. در عوضْ کشورهایی که از این اعتبارات استفاده می‌کنند موظفند اصلاحاتی را که صندوق بین‌المللی پول برای رفع این اشکالات توصیه می‌نماید، اجرا کنند. حق رای در صندوق بین‌المللی پول بر اساس میزان سهام است.

7 دی در هشت سال دفاع مقدس
حملات ایذایی و شبیخون خودی در سوسنگرد و گلوله باران اهواز توسط دشمن.
 تحلیل مرکز فرماندهی سپاه در غرب کشور از تحرکات دشمن در جبهه میانی : احتمال سقوط مجدد دهلران زیاد است.
 طرح انتقادی اختلافات داخلی در سخنان امام.
 تاکید و توجیه ادامه اشغال ایران توسط عراق در روزنامه الثوره و رادیو صوت الجماهیر.

برخی رویدادهای 27 دسامبر
1522: جزیره تاریخی رودس Rhodes به تصرف عثمانی درآمد.
1927: برخلاف وصیت لنین، تروتسکی به خواست استالین از حزب کمونیست شوروی هم اخراج شد.
1934: دولت وقت ایران به همه کشورهای خارجی تاکید کرد که درمکاتبات رسمی خود از واژه پرشیا، پِرس و پِرسه به جای واژه ایران که از این به بعد نام رسمی این کشور است استفاده نکنند!.
1939: یک زمین لرزه شدید در ارزنجان ترکیه بیش از پنجاه هزارتن را کشت.
1943: دولت فرانسه از بیم بلعیده شدن لبنان توسط انگلستان، اختیارات کامل به دولت لبنان، تحت الحمایه، خود داد.
1953: تیمور بختیار که چند روز پیش از این، فرماندار نظامی تهران شده بود کار خود را آغاز کرد. وی قبلا با درجه سرتیپی فرمانده واحدهای زرهی تهران بود.
2002: در دو انفجار انتحاری در چچن بیش از 70 تن کشته و 210 نفر هم مجروح شدند. این انفجارها در شهر کرازنی روی داد و کار تجزیه طلبان اعلام شد.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید



برچسب ها: تقویم روز ، شبانه ، باشگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار