به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیین نامه اجرایی بند (م) ماده (44) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.
براساس این آیین نامه، به منظور بررسی تقاضای جانباز در کمیسیونهای موضوع این آیین نامه ارایه گواهی و یا تاییدیه معتبر از یگانهای اعزام کننده و نهادهای متولی مبنی بر مجروحیت یا مصدومیت فرد در منطقه حادثه، شامل مشخصات فردی، نوع حادثه، انواع جراحت و زمان و مکان مجروحیت الزامی است.
بر این اساس، به منظور بررسی سوابق و مدارک جانباز کار گروهی با ترکیب معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد (مسئول )، مدیر کل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران (دبیر)، رئیس مرکز کمیسیون پزشکی موضوع ماده (5) این آیین نامه و مدیر کل حراست بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل میشود.
همچنین به منظور بررسی مدارک درمانی و آزمایشات پاراکلینیکی و انجام معاینات لازم و تطبیق مدارک و آزمایشات با جراحات و تعیین مجروحیتهای مرتبط و میزان آسیب دیدگی جسمی و روانی که توسط کمیسیون پزشکی موضوع ماده 5 این آیین نامه تخصصی تعیین میزان آسیب دیدگی جسمی و روانی که توسط کمیسیون پزشکی موضوع ماده (5) این آیین نامه تخصصی تعیین در صد شده و حسب شرایط جسمی جانبازان قابل تجدید نظر می باشد و حسب شرایط جسمی جانبازان قابل تجدید نظر می باشد از کارافتادگی جانبازان و مطابق بند «م» ماده (44) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1389 ـ و نیز بند «ج» ماده (2) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی ـ مصوب 1374ـ کمیسیون پزشکی موضوع ماده (5) این ایین نامه به عنوان آخرین نهاد تصمیم در موارد یاد شده مرکب از پزشکان متعهد و متخصص در رشته های مختلف که توسط رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تعیین و منصوب می شوند تشکیل می شود. رای صادره توسط کمیسیون پزشکی موضوع ماده 5 این آیین نامه قطعی و لازمالاجرا است.
براین اساس، مراحل رسیدگی به تقاضای رزمندگان از جمله متقاضیان در خواست خود را همراه با مدارک مورد نیاز به یگان اعزام کننده در شهرستان مربوط ارایه می نمایند؛ این مدارک شامل احراز هویت، سوابق حضور در جبهه، هر گونه مدرکی که دلالت بر مجروحیت در جبهه و یا در مقابله با دشمن و ضد انقلاب دارد و سوابق طول درمان قابل قبول مربوط به مجروحیت است، ميباشد.
و همچنین متقاضیان در خواست خود را همراه با مدارک مورد نیاز به یگان اعزام کننده در شهرستان مربوط ارایه می نمایند. این مدارک شامل احراز هویت ،سوابق حضور در جبهه، هر گونه مدرکی که دلالت بر مجروحیت در جبهه و یا در مقابله با دشمن و ضد انقلاب دارد و سوابق طول درمان قابل قبول مربوط به مجروحیت است، یگان مربوط ضمن بررسی مدارک ارایه شده و تطبیق آن با مدارک و سوابق موجود در یگان در صورت صحت مدارک آنها را از طریق سلسله مراتب نظامی به اداره کل ایثارگران نیروی مربوط در مرکز (سپاه، ارتش و نیروی انتظامی) ارسال میکند.
براساس این مصوبه، از مراحل رسیدگی به تقاضای رزمندگان، مدارک ارسال شده با وقایع و حوادث دوران دفاع مقدس و مقابله با ضد انقلاب تطبیق و در صورت صحت،به امضای معاون نیروی انسانی نیروی مربوط و نیروی انتظامی و جهاد سازندگی طبق برگه ای که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه می شود به بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام میشود.
براین اساس،مراحل رسیدگی به تقاضای افراد غیر نظامی که در اثر حادثه بمباران و موشک باران و یا اقدامات دشمن یا ضد انقلاب مجروح شده اند عبارتست از، متقاضی در خواست خود را همراه با مدارک مربوط به فرمانداری محل حادثه ارایه میکند، است.
بر این اساس ، مدارک تایید شده توسط فرمانداری در شورای تامین شهرستان مطرح و در صورت تایید و تطبیق آن با حوادث جنگی و امنیتی که در شهرستان مربوط رخ داده، مراتب را با امضای فرماندار و مطابق برگه ای که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه میشود به دبیرخانه شورای تامین استان ارجاع میدهد.
همچنین، مدارک ارسالی از سوی شورای تامین شهرستان در شورای تامین استان مطرح و در صورت تایید مراتب با امضای معاون سیاسی استانداری به معاونت سیاسی وزارت کشور اعلام و در صورت تایید موضوع با حوادث ثبت شده مراتب با امضای معاون سیاسی وزارت کشور به بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام می شود و مدارک تایید شده توسط مراجع یاد شده در کارگروه مذکور رسیدگی و همراه اظهار نظر درخصوص هماهنگی ،تطابق مدارک با شرایط این آیین نامه مراتب به کمیسیون پزشکی موضوع ماده 5 این ایین نامه ارجاع می شود و در صورت عدم تطابق و یا نقص مدارک مراتب حهت رفع نقص به مرجع نهایی صادر کننده اعلام میشود.
براین اساس، بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف به تامین نیروی انسانی اداری و تخصصی و مکان و تجهیزات مورد نیاز کمیسیون پزشکی موضوع ماده 5 این آیین نامه میباشد.
براساس این مصوبه، اعتبار مورد نیاز برای تامین پزشک و متخصصین مورد نیاز پرداحت حق الزحمه اعضای کمیسیون پزشکی و هزینههای برگزاری کمیسیون ها، تامین محل و تجهیزات مورد نیاز پزشکی و همچنین انجام معاینات و آزمایشات مورد نیاز مجروحان در بودجه سالانه بنیاد شهید و امور ایثارگران پیش بینی و تامین خواهد شد.
همچنین، هزینههای مورد نیاز برای تحت پوشش قرار گرفتن جانبازانی که توسط کمیسیون پزشکی احراز جانبازی و تعیین در صد میشوند مطابق دستورالعملهای ملاک عمل بنیاد شهید و امور ایثارگران ، توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در بودجه سنواتی بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاههای ذیربط پیشبینی و منظور خواهد شد.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
انتهاي پيام/ش