سیدعباس عراقچی و هاکان فیدان در حاشیه نشست وزیران سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه دی ۸ که در شهر قاهره مصر در حال برگزاری است، دیدار کردند.
طرفین در این دیدار در خصوص موضوعات در دستور کار یازدهمین نشست سران این سازمان که قرار است امروز پنجشنبه با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار شود، تبادل نظر کردند.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با بررسی آخرین تحولات منطقه با تمرکز بر آخرین اوضاع غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم در فلسطین و لبنان، بویژه تجاوزات این رژیم علیه سوریه با هدف قرار دادن زیرساختهای دفاعی و اقتصادی این کشور، بر ضرورت همفکری کشورهای بزرگ اسلامی به خصوص اعضای سازمان دی۸ برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی و حراست از ثبات و امنیت پایدار منطقه تاکید کردند.
یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸، امروز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل میشود.
نشست شورای وزیران خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) روز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تشکیل جلسه داد.
نشست سران این سازمان نیز روز پنجشنبه با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار میشد.
موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.
همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژهای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامهریزی شده است که قرار است بعد از ظهر پنجشنبه برگزار شود.
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول میباشد.
مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.
منبع: ایرنا