به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر مصطفی قانعی در جمع برگزیدگان هجدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی با بیان این مطلب اظهار داشت: تعداد محققانی که در هجدهمین جشنواره رازی شرکت داشته اند نسبت به سال های قبل افزایش زیادی داشته و این نشان دهنده رشد علمی کشور است.
وی افزود: بر اساس آخرین مقاله منتشر شده در مجله نيچر با موضوع ترسيم جايگاه بينالمللي كشورهاي جهان از ديدگاه توليدات علمي، كشور ايران با سهم 44/0 درصدي از مقالات يك درصد برتر جهان در رتبه نخست منطقه خاورميانه قرار دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: تلاش های محققانی که در جشنواره رازی برگزیده می شوند، باعث شده رتبه و جایگاه علوم پرشکی ایران از سال 2008 تا 2012، هفت پله صعود داشته باشد و انتظار داریم که در سال های آینده این روند همچنان ادامه داشته باشد.
دکتر قانعی ادامه داد: در حال حاضر 2500 موسسه آموزشی و 50 دانشگاه در سطح کشور فعالیت می کنند و 5 درصد دانشجویان کشور را دانشجویان پزشکی تشکیل می دهند و نشان می دهد که پرچم کل تولیدات علمی را در دست دارد و شیوه هایی که تا کنون در پیش گرفته ایم موفق بوده است.
وی با بیان این که توزیع ورود به جشنواره رازی از یک توازن لازم برخوردار نیست، گفت: در بعضی از رشته ها 50 نفر برگزیده داشتیم و در برخی از رشته های نیز تعداد برگزیده ها کمتر بوده است که باید در سال های آینده این توازن را در رشته های مختلف داشته باشیم.
دکتر قانعی ادامه داد: باید بحث مربوط به شاگرد پروری و محقق پروری را در رشته هایی که تعداد برگزیده کم بوده را مورد بررسی قرار داده و برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.
وی مهمترین هدف جشنواره رازی را تبدیل کردن علم به فناوری عنوان کرد و گفت: جشنواره رازی آینه تمام نمای خوبی است که می تواند تولیدات علمی را در کشور افزایش دهد و نشان دهنده این است که در کدام بخش ها ضعف داریم و باید تقویت شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: امسال در هجدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی در رشته های تغذیه، فیزیوتراپی، جراحی چشم و داروسازی بیشترین برنده و برگزیده را داشتیم./ع2