داود يارمحمدي کارشناس کشاورزي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به لزوم نظارت کافي بر ميزان مصرف کود کشاورزان گفت: هدف اصلي استفاده از کود در کشاورزي افزايش کميت و کيفيت محصولات کشاورزي است که گاهي عدم نظارت در مصرف آن سبب نابودي زمين کشاورزي مي شود.
وي گفت: کود بايد متناسب با محصول کشاورزان و کيفيت خاک آنها توزيع شود، در اين ميان ديد تجربي کشاورز جوابگو نيست و نياز است تا کارشناسان اين حوزه براي کمک به کشاورزان وارد عمل شوند.
اين کارشناس اکثر کودهاي مصرفي کشاورزي ايراني را کودهاي تازه دانست و گفت: متأسفانه اکثر کودهاي مصرفي در ايران کودهاي تازه است، عدم زمان بندي مناسب براي توليد و استفاده از کودها باعث شده تا مصرف کود تازه باعث سوختگي خاک شود.
وي بهترين راه افزايش کيفيت محصولات کشاورزي را استفاده از کود به همراه کمپوست دانست و گفت: ترکيب کود با کمپوست باعث مي شود تا بافت خاک بهبود يابد، ظرفيت نگهداري خاک بالا رود و رطوبت خاک حفظ شود و از همه مهمتر اينکه در هنگام برداشت محصول کشاورز با مشکل مواجه نشود.
وي در پايان گفت: وجود کارشناسان در امر کوددهي به کشاورزان باعث مي شود تا زمينه هاي رسيدن به توسعه پايدار کشاورزي براي کشاورزان فراهم شود./عب