دكتر سيد مخدوم رهين گفت: براي ما افتخار است كه امروز در خدمت شما هستيم چرا كه پيشرفت هاي شما حيرت انگيز است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اين ديدار ابتدا دكتر صلاحي به هيأت بازديدكننده افغان خوش آمد گفت و ظرفيت هاي سازمان را تشريح كرد.
در اين نشست كه با حضور خبرنگاران رسانه هاي جمعي برگزار شد دكتر رهين كه فارغ التحصيل دانشگاه تهران است و زبان پارسي را سليس صحبت مي كند، با پراهميت خواندن كتابخانه هاي ملي در جهان، يادآور شد: دو كشور ايران و افغانستان از ديرباز با كتاب و كتابت آشنا هستند و در زمينه هايي مانند فن تذهيب، سابقه اي طولاني دارند.
دكتر رهين در ادامه با اشاره به وضعيت چند دهه جنگ در كشور افغانستان گفت: به دليل جنگ هاي طولاني مدت، متأسفانه نسخه هاي خطي بسياري در افغانستان به تاراج رفته و نابود شده، ولي ما در حد مقدورات توانستيم بخشي از اين ميراث را محافظت كنيم و از ايران هم تقاضا داريم در حفاظت از منابع و آموزش نيروي انساني با ما همكاري لازم را داشته باشد.
وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان تصريح كرد: به دليل از ميان رفتن نسلي كه با كتابت و نسخه هاي خطي آشنا بود، امروز نيازمند كمك همه كشورها به ويژه جمهوري اسلامي ايران براي آموزش در اين زمينه ها هستيم.

*دکتر صلاحی: کتابخانه ملی آماده است كتابخانه هاي افغانستان را تجهیز کند
دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران نیز در این دیدار با اشاره به امضاء تفاهم نامه با وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان، آمادگي خود را براي كمك به پيشرفت امور كتابخانه اي در افغانستان اعلام كرد و افزود: در زمينه هايي نظير آموزش كتابداران و سند شناسان افغان و همچنين اسكن و ديجيتاليزه كردن نسخه هاي خطي افغانستان آمادگي كامل داريم و حتي پيشنهاد بنده به عنوان رئيس كميته ملي حافظه جهاني در ايران، ثبت آثاري مشترك در كميته جهاني حافظه جهاني است كه اميدوارم مورد توجه طرف افغان قرار بگيرد.
دكتر صلاحي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سوابق مشترك تاريخي، زباني و فرهنگي ميان دو كشور از عزم كتابخانه ملي براي گسترش روابط فرهنگي با افغانستان خبر داد و روابط فرهنگي را پايدارتر از روابط سياسي ناميد.
در ادامه رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، به تشريح ظرفيت هاي سازمان پرداخت و اين سازمان را از برخي جهات نظير شبانه روزي بودن و ارائه خدمات از طريق تلفن همراه داراي شاخصه هاي جهاني دانست. گفتني است بعد از اين نشست دوجانبه خبرنگاران سوألاتي در حيطه همكاري هاي مشترك و همچنين تعداد آثار پارسي در افغانستان پرسيدند.
در پايان اين ديدار دكتر صلاحي ضمن تقديم كتاب نفيس مثنوي معنوي مولانا به دكتر سيد مخدوم رهين به اتفاق از بخش هاي مختلف سازمان اسناد و كتابخانه ملي بازديد كردند و در نهايت دكتر رهين با بدرقه آقاي صلاحي پس از حدود 2 ساعت كتابخانه ملي را ترك كرد./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.