علی علیلو نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت طرح تحقیق و تفحص از صنایع "خودروسازی" کشور گفت: این طرح در کمیسیون بررسی و تصویب شده و در اختیار هیئت رئیسه مجلس قرار گرفت تا در دستور کار صحن علنی قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: با توجه به در دستور کار بودن طرح "اصلاح قانون انتخابات"، اعلام وصول این طرح به تأخیر افتاد که به گمان بنده این طرح در هفته جاری یا نهایتا هفته آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار میگیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در صنعت خودروسازی کشور وجود دارد، همواره تذکراتی از سوی مجلس به خودروسازان داده شده که با وجود بیاعتنایی آنها طرح تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی را در دستور کار قرار دادیم.
عضو "کمیسیون صنایع و معادن مجلس" در ادامه در تشريح محورهای این طرح گفت: از مهمترین دلایل مطرحشدن طرح تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی در کمیسیون صنایع، رعایت نکردن قانون ارتقای سطح کیفی محصولات بوده که به تولید محصولات بیکیفیت توسط این خودروسازان منجر شده است.
نماینده مردم شبستر ادامه داد: عدم التزام به استانداردهای اجباری توسط خودروسازان برای تولید محصولات با کیفیت و تطبیق آنها با "استاندارد"های روز کشور و اروپا از دیگر دلایلی است که به این تحقیق و تفحص منجر شده است.
يش از اين نيز رمضانعلي سبحانيفر نماينده مردم سبزوار و عضو كميسيون صنايع مجلس نيز در پاسخ به
باشگاه خبرنگاران و در پاسخ به این سوال که چرا مدت زمان رسیدگی به طرح تحقیق و تفحص به
دارازا کشیده است، پاسخ داد: رسیدگی به هر طرح یا لایحه زمان مربوط به خود
را دارد و اکنون تعداد طرحهای دوفوریتی که در دستور کار مجلس است زیاد
شده که براساس زمانبندی باید آنها در اولویت قرار گیرند، برهمین اساس باید
طبق آییننامه داخلی و زمانبندی مشخص شده، هیئت رئیسه آنها را در دستور کار
"مجلس" قرار دهد.
وي نيز مبنای قیمتگذاری بر روی خودروها، دلیل افزایش "قیمت خودرو"، مبنای انتخاب افرادی که به کار گماشته شدهاند را از محورهاي تحقيق و تفحص از صنايع خودروسازي اعلام كرده بود.
گفتني است متن کامل طرح تحقيق و تفحص از صنايع خودروسازي كشور به شرح زیر است:
1- در حال حاضر صنعت خودروسازی کشور ما با مشکلات متعددی دست وپنجه نرم میکند که یکی از این مشکلات کیفیت پایین خودروهای تولیدی در شرکتهای خودروسازی است که کمیسیون صنایع ومعادن مجلس خواهان رعایت قانون ارتقای کیفی محصولات از سوی شرکتهای خودروسازی است که این قانون در مجلس هشتم به تصویب رسیده اما از سوی خودروسازان رعایت نمیشود.
2- شرکتهای خودروسازی همواره درخواستهای متعددی از دولت جهت تأمین کسری بودجه و نقدینگی خود برای جبران هزینههایشان دارند، در صورتیکه به تازگی اطلاعاتی به اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس مبنی بر سرمایهگذاری برخی از شرکتهای خودروسازی در یکی از بانکهای خصوصی رسیده که نشان میدهد نه تنها این شرکتها با کمبود نقدینگی مواجه نیستند، بلکه سرمایههای زیادی نیز برای سرمایهگذاری دارند که بهتر است این سرمایهها در جهت بهبود وضعیت خودروسازی کشور صرف شود، بنابراین این مسئله نیز به تحقیق و تفحص از شرکتهای خودروسازی منجر شده است.
3- یکی از عمدهترین مشکلاتی که مانعی برای تولید خودروهای با کیفیت توسط خودروسازان در کشور ایجاد کرده، بدهیهای کلان شرکتهای خودروسازی به قطعهسازان است که این موضوع با سرمایهگذاری این شرکتها در بانکهای خصوصی منافات دارد که باید بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و میزان و همینطور نحوه هزینهکرد این شرکتها براساس طرح و تفحص مشخص شود.
4- اعضا و هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقدند که یکی از دلایل عمده افزایش بی رویه قیمت خودروهای داخلی در بازار، نقش نمایندگیها در این زمینه است، به طوریکه اطلاعاتی بدست آمده که برخی از نمایندگیهای فروش در یک دوره زمانی که قیمت خودرو در کشور به دلیل بالا رفتن نرخ ارز افزایش یافت از فروش محصولات خودداری کرده و به افزایش قیمتها دامن زدند که این موضوع نیز بایستی در طرح تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی به آن رسیدگی شود.
5- یکی از تخلفاتی که شرکتهای خودروسازی طی ماههای اخیر مرتکب شدهاند، نصب نکردن کیسه هوا بر روی خودروهایی نظیر پراید و مدلهایی از سمند است که این مسئله با توجه به هشدارها و تذکرات متعددی که هم از سوی مجلس و هم از سوی پلیس راهور ناجا به آنها داده شده از طرف شرکتهای خودروسازی جدی گرفته نشده که در این طرح به این موضوع باید رسیدگی شود.
در پایان از هیئت رئیسه مجلس تقاضا میشود تا این طرح را پس از بررسیهای لازم در دستور کار قرار داده تا بتوان به مشکلات صنعت خودروسازی کشور که کیفیت پایین خودروهای تولیدی جان مردم را سالانه با خطرات جدی روبرو کرده، رسیدگی کرد.
انتهای پیام/س2