به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگه خبرنگاران ، سيد محمدرضا رضازاده مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران در مراسم پايان آب گيري سدهاي بالادست و پايين دست سياه بيشه و آغاز بهره برداري از تونل جايگزين محور سد سياه بيشه گفت: کارهايي که قبلا امکان اجراي آنها غير ممکن به نظر مي رسيد ، هم اکنون يکي پس از ديگري توسط متخصصان داخلي ساماندهي شده است.
وي افزود: صنعت سدسازي کشور پيش از انقلاب کاملا وابسته به خارج از کشور بوده است که اکنون اين سدها بوسيله متخصصان توانمند ايراني طراحي، اجرا شده و به بهرهبرداري ميرسد.
وي با اشاره به اولين پروژه طرح و نيروگاه تلمبه ذخيرهاي سياهبيشه در کشور گفت: پروژه سياه بيشه سالها قرار بود که اجرا شود که طي سه سال گذشته در تکميل پروژه پيشرفت هاي چشمگيري حاصل شده است اين طرح به ثمر نشست.
وي با بيان اينکه 9 درصد برق دنيا بوسيله نيروگاههاي تلمبه ذخيره اي تأمين مي شود، اظهار داشت: اين نيروگاه ها در زمان پيک مصرف به کمک شبکه برق ميآيند و در زمان کم باري نيز انرژي الکتريکي توليد شده توسط نيروگاههاي ديگر را ذخيره ميکند.
وي افزود: نيروگاههاي تلمبه ذخيرهاي باعث ايجاد تعادل و افزايش بهبود کيفي شبکه برق نيز مي شود.
رضا زاده در ادامه به بيان مزاياي نيروگاههاي تلمبه ذخيره اي پرداخت و گفت: نيروگاههاي حرارتي و اتمي نمي تواند به راحتي از مدار خارج شده و يا متصل شوند در حالي که نيروگاههاي تلبمه ذخيرهاي ظرف مدت چند دقيقه از مدار خارج کرد.
مديرعامل منابع آب و نيروي ايران با اشاره به ويژگيهاي خاص طرح سد و نيروگاه تلمه ذخيرهاي سياهبيشه گفت: اجراي چنين پروژه عظيمي در حاشيه پرتردد جاده چالوس وسايل خاص خود را در رابطه با حمل و نقل تجهيزات، و انجام پروژه بدنبال داشت که متخصصان ايراني با گذر از اين مشکلات اين پروژه را به ثمر رساندند.
وي افزود: چندين کيلومتر تونل انتقال آب در زير کوه حفر شده که کار بسيار عظيمي بوده است.
وي عنوان داشت: حجم آب سدهاي عادي در طول يک سال تخليه و يا آبگيري ميشوند درحالي که سدهاي سياه بيشه هر 24 ساعت حجم آب درون آنها بين سدهاي بالادست و پاييندست پمپاژ شده که نيازمند تدابير خاص فني و مهندسي بالايي در اين رابطه است.
وي با اشاره به اينکه ظرفيت نيروگاه تلمبه ذخيرهاي سياه بيشه 1040مگاوات است، خاطرنشان کرد : تاکنون براي اجراي اين طرح عظيم 1100ميليارد تومان سرمايه گذاري شده است.
وي در پايان گفت:بعد از اين پروژه متناسب با نياز وزارت نيرو پروژههاي ديگر تلمبه ذخيرهاي نظير طرح آزاد، رودبار و خيمره اجرا خواهد شد.
*وجود 130 هزار مگاوات نيروگاه تلمبه ذخيرهاي در دنيا
در اين مراسم فرامرز اخوان اصل مجري طرح سد و نيروگاه سياهبيشه گفت: نيروگاه تلمبه ذخيرهاي از دو سد در بالا و پايين دست تشکيل شده است که نيروگاه تلمبه ذخيرهاي سياه بيشه اولين نيروگاه در اين بخش محسوب مي شود.
وي افزود: طي يک قرن گذشته 70 هزار مگاوات نيروگاه تلبمه ذخيرهاي در اروپا، 130 هزار مگاوات در دنيا، 1940 مگاوات در خاورميانه ساخته شده است.
وي با اشاره به اهداف اصلي اجراي چنين طرح هايي در کشور گفت: اين طرح ها باعث ايجاد تعادل در شبکه برق، ذخيره انرژي در ساعت کم باري، تنظيم بار شبکه، تعقيب بار، تنظيم ولتاژ و فرکانس شبکه و در نهايت باعث بهبود کيفيت برق نيز مي شود.
وي تصريح کرد: نيروگاه تلمبه ذخيرهي سياهييشه باعث افزايش ضريب بار نيروگاهاي حرارتي و در نتيجه افزايش راندمان آنها ميشود.
وي خاطرنشان کرد: پيشرفت کل پروژه سد و نيروگاه سياهبيشه 97 درصد است که واحد اول آن به ظرفيت 250 مگاوات تا دوماه آينده وارد مدار شده و سه واحد ديگر آن به فاصله دو ماه از يکديگر به شبکه سراسري متصل ميشود./عب