به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد :
بهمن فروزنده افزود: اين شرين كننده ها، قند خون و وزن فرد را بالا نمیبرند و باعث تنوع در برنامه غذایی میشوند، لذا مي توان در نوشیدنیها و خوراکیها استفاده کرد.
وي اظهار داشت: این شیرین کنندهها مانند تمام افزودنیهای غذایی به طور شدید از نظر سلامت و مقدار مصرف، ارزشیابی میشوند.
فروزنده گفت: برای این مواد، مقدار قابل قبول مصرف روزانه تعیین شده است، که این مقدار مصرف معمولاً برای بالغین یا برای تمامی افراد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تعیین میشود.
وی افزود: بر اساس آخرین نتایج آزمایش روی این افراد، مصرف محصولات حاوی شیرین کنندهها مانعی ندارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب که اگر قند خون کودکی در محدوده کنترل باشد، چه کارهایی باید انجام داد، گفت: این کودک میتواند تا ۱۰ درصد کالری مصرفی را از قندهای ساده طبیعی استفاده کند.
وی خاطر نشان کرد: اگر کودکی مصرف بسیار بالاتری داشت و مشاوره غذایی موفق به کاهش این مواد در محدوده طبیعی نشد میتوانیم مصرف قندهای مصنوعی را در حد طبیعی توصیه كرد.
فروزنده افزود: صرف شیرینیهای طبیعی باید در حد متوسط و خصوصاً همراه سایر مواد غذایی مصرف شود، در ضمن در مواقعی مصرف شود که فرد کنترل قند خون مناسبی دارد.
وي گفت: ضمناً نوشیدن آب میتواند مانع از ابتلا به دیابت در این افراد شود.
فروزنده اظهار داشت: افرادی که روزانه حدود ۱ کیلوگرم آب مینوشند تا ۳۴ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهند و مانع افزایش قند خون خود میشوند.
وی، در خصوص دلیل این امر تصريح كرد: اگر بدن در تمام مدت شبانه روز سیراب بماند مغز به کبد دستور میدهد تا گلوکز بیشتری برای بدن تولید کند و قند خون به راحتی می سوزد./س