محمود زیرکچیانزاده در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به نهاییسازی مراحل راهاندازی طرح تولید زودهنگام میدان نفتی رشادت گفت: طرح توسعه این میدان بزرگترین طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید در خلیج فارس است.
وی هدف نهایی از اجرای طرح توسعه میدان نفتی رشادت را تولید 75 هزار بشکه نفت در روز اعلام کرد و افزود: در مرحله نخست و در قالب پروژه تولید زودهنگام انتظار تولید 22 هزار بشکه نفت را از این میدان داریم.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، با بیان اینکه در طرح توسعه میدان رشادت نصب 5 سکو برنامهریزی شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 3 سکو با موفقیت نصب شده است و انتظار داریم 2 سکوی باقی مانده نیز تا ابتدای سال آینده نصب شود.
زیرکچیانزاده با اعلام اینکه طرح توسعه میدان نفتی رشادت به عنوان یکی از سه پروژه مهرماندگار این شرکت در دست اجراست، افزود: علاوه بر افزایش ظرفیت تولید نفت، پروژه جمعآوری گازهای همراه نفت میدان نیز پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران همچنین درباره طرح توسعه میدان هنگام به عنوان یکی دیگر از پروژههای مهرماندگار این شرکت گفت: برای افزایش برداشت از این میدان نیز در مرحله تکمیل حفاری چاهها هستیم و انتظار داریم اوایل سال آینده پروژه افزایش برداشت از این میدان مشترک محقق شود.
وی همچنین به برنامه این شرکت برای نوسازی، بازسازی، ایمنی سازی و به روزسازی تاسیسات میدان فروزان اشاره کرد و افزود: این طرح نیز جزو پروژههای مهرماندگار شرکت نفت فلات قاره ایران است که افزایش تولید به میزان حداقل 10 هزار بشکه از آن پیشبینی شده است.
زیرکچیانزاده ادامه داد: برای تکمیل پروژه توسعه این میدان احداث منیفلدها (خطوط انتقال چنده راهه) در دست اجراست که پیشبینی میشود در نیمه نخست سال آینده به اتمام برسد.
در ادامه عباس رجب خانی، رئیس منطقه عملیاتی لاوان در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، به آغاز تولید زود هنگام از این میدان در نوروز امسال اشاره کرد و گفت: ابتدای امسال، پس از آماده سازی چاه های جدید، طرح تولید زودهنگام از این میدان آغاز ولی پس از یک ماه به دلیل عملیات نصب روسازه سکوها متوقف شد.
وی ادامه داد: کارکنان سکو با انجام عملیات لوله کشی، ساخت و نصب چند راهه های موقتی موفق شدند تولید نفت از چهار حلقه چاه جدید را به جریان اندازند.
رجب خانی طرح توسعه میدان رشادت را یکی از سه طرح مهرماندگار در شرکت نفت فلات قاره ایران دانست و افزود: هدف از اجرای این طرح، افزایش تولید نفت در میدان رشادت تا 75 هزار بشکه در روز و بازسازی و نوسازی تاسیسات این میدان بوده است.
وی با بیان این که بخش مهمی از افزایش تولید میدان رشادت با اجرای تزریق آب، گاز و نصب پمپ های درون چاهی انجام می شود، گفت: در این طرح حفاری 28 حلقه چاه تولیدی و تزریقی پیش بینی شده است.
رجب خانی همچنین با اشاره به نصب 5 سکو برای اجرای طرح توسعه میدان رشادت اظهار خرسندی کرد که کار ساخت و نصب این سکوها از سوی شرکت های داخلی انجام شده است.
رئیس منطقه عملیاتی لاوان اجرای طرح نوفلرینگ ( مشعل خاموش) را یکی دیگر از برنامه های فلات قاره در طرح توسعه این میدان اعلام کرد و گفت: با راه اندازی کامل طرح توسعه رشادت، گازهای همراه به وسیله یک خط لوله به میدان سلمان برای استفاده از بخش های مختلف ارسال می شود.
وی ساخت خطوط لوله بین سکوها، کابل های دریایی و خط لوله 16 اینچ از سکو تا خشکی (جزیره لاوان) را از دیگر بخش های در دست اجرای این طرح عنوان کرد.
میدان گازی هنگام، در تنگه هرمز، ۲۰ کیلومتری جنوب جزیره قشم قرار دارد که
در سال ۱۳۵۴ کشف شد. طرح مطالعاتی این میدان مشترک میان ایران و عمان به
منظور امکان توسعه آن، با عملیات لرزهنگاری سه بعدی، فرآورش و تفسیر
اطلاعات و حفاری ۲ حلقه چاه توصیفی از اسفند ۱۳۸۰ آغاز شده است. ذخیره
درجای نفتی این میدان بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه و ذخیره گازی آن نیز حدود 2
تریلیون فوت مکعب برآورد شده است.
میدان نفتی رشادت (رستم) در ۱۰۸ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان در
آبهای خلیج فارس واقع شده است. بهرهبرداری از نفت سبک این میدان با
ای.پی.آی 36 از سال ۱۳۴۷ آغاز شد.
این میدان دارای ١٤ حلقه چاه است و
نفت تولیدی آن به وسیله خط لوله ١٨ اینچ به طول 108 کیلومتر همراه با نفت
میدان رسالت برای ذخیرهسازی به جزیره لاوان ارسال میشود.
میدان فروزان که در 100 کیلومتری جنوبغربی جزیره خارک قرار دارد در سال 1345 با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و 309 میلیون بشکه و ذخیره گاز 256 میلیون فوت مکعب کشف شد./ر