با وجود این‌که شرکت‌های پالایشی تولید‌کننده گازوئيل با استاندارد يورو 5 بخش خصوصی هستند و در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما خودرویی برای مصرف این نوع سوخت در کشور تاکنون توسط خودروسازان تولید نشده است. این درحالی است که قیمت گازوئیل تولید‌شده با کیفیت یورو 4 و یورو 5 نسبت به گازوئیل معمولی عرضه‌شده پنج سنت اختلاف دارد.

جليل سالاري معاون مدير عامل شرکت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب گفت: نيروگاه ها بيشتر حرارتي هستند و در همين راستا در اين بخش هدفگذاري شده انرژي نيروگاه ها اصلاح شود.

وي تصريح کرد: 35 درصد راندمان مجموع نيروگاههاي کشور بخاري و ديزلي است و پيش بيني شده که اين رقم به 41 درصد برسد و بيشتر سوخت اين نيروگاه ها نفت و گاز و گازوئيل است که در کل 330 ميليون ليتر است که حدود 19 ميليون ليتر صرفه جويي شده است سوخت  اکثر نيروگاه هاي سيکل ترکيبي کشور 55درصد از نفت و گاز و گازوئيل و در دنيا 85 درصد است.

سالاري با تاکيد براينکه بايد در نيروگاه ها استانداردسازي صورت گيرد، افزود: مديريت در مصرف سوخت در بخش صنايع و حمل و نقل بايد انجام گيرد که در مجموع توليد نفت کوره در پالايش و پخش  چيزي حدود 70 ميليون ليتر است که بيشتر در قسمت دريايي مصرف مي شود و مابقي نفت کوره در صنايع پايه کارخانجات قيرسازي استفاده مي شود که در حال حاضر 35درصد صرفه جويي شده است.

** راندمان نیروگاه‌ها پایین است اما مصرف شان بالا

وی با اشاره به این‌که شرکت ملی پالایش و پخش در فصل سرد برای مصرف نیروگاه‌ها و صنایع 35 روز ذخیره‌سازی سوخت مایع معادل 5.5 میلیارد لیتر ایجاد کرده است، گفت: این سوخت در زمانی که مصرف گاز خانگی افزایش می‌یابد، مورد مصرف قرار می‌گیرد.

سالاری با اشاره به این‌که راندمان نیروگاه‌های کشور در مقایسه با استاندارد‌های جهانی پایین است، گفت: در حال حاضر راندمان نیروگاه‌های ایران 35 درصد است که برای رسیدن این عدد به 41 درصد برنامه‌ریزی شده است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به اعلام این‌که مصرف سوخت مایع نیروگاه‌های کشور 330 میلیون بشکه نفت خام است، گفت: اگر شش درصد صرفه‌جویی (دستیابی به هدف‌گذاری 41 درصد) صورت گیرد، حدود 20 میلیون کاهش مصرف نفت خام خواهیم داشت.

خاطر نشان کرد: برنامه ريزي کرديم که توليد نفت کوره در کشور از 70 ميليون به 50 ميليون ليتر برسانيم و تا به صادرات اين بخش کمک کنيم.

معاون مدير عامل شرکت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران، اظهار داشت: در سال گذشته حدود 46 ميليون ليتر نفت کوره صادر شده است و اگر شرايط براي استفاده سوخت جايگزين در کشور فراهم شود، مي توانيم علاوه بر مصرف بهينه صادرات را نيز افزايش دهيم.

وي از بهره برداري واحد کت کراکر پالايشگاه شازند ارک تا پايان دي ماه خبر داد و گفت: واحد کت کراکر خوراک اوليه نفت کوره است که 54 هزار بشکه را به 8 هزار بشکه کاهش مي دهد.

سالاري تاکيد کرد: در حال حاضر 13 ميليون ليتر بنزين يورو 4و 5 توليد مي شود و تا پايان سال به 25 ميليون و تا سال آينده به 52 ميليون ليترخواهد رسيد.

وي خاطر نشان کرد:  هم اکنون بنزين يورو4 و 5 در مجوع 23 ميليون است که از ميزان 11 ميليون در پالايشگاه آبادان و 12 ميليون پالايشگاه تهران توليد مي شود.

سالاري اظهار داشت: 75 درصد سبد سوخت  جهاني در کشورهاي اروپايي سوخت ديزلي است و در همين زمينه بسترهاي توليد خودروهاي ديزلي در کشور فراهم شده و با عرضه آن حدود 25 درصد مي توانيم به سبد سوخت کشور کمک کنيم.

وي با تاکید کرد بر اینکه این شرکت فرآورده‌های نفتی را براساس استاندارد‌های تعیین شده از سوی سازمان استاندارد و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عرضه می‌کند، تولید نشدن خودرو متناسب با سوخت یورو 4 و 5 در کشور را یکی از علت‌های توزیع نشدن گازوییل با کیفیت روز اروپا در جایگاه‌های سوخت کشور اعلام کرد.

** 16میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای سوخت پاک

وی با اشاره به این‌که شرکت ملی پالایش و پخش ضمن تامین نیاز کشور روزانه موظف به انتقال 250 میلیون لیتر فرآورده نفتی است، گفت: با توجه به نیاز کشور این شرکت به دنبال ارتقاء کیفیت فرآورده‌های نفتی براساس استاندارد‌های روز جهان است.

سالاری با اشاره به این‌که در راستای این هدف طبق برنامه چهارم توسعه طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی و ارتقاء کیفیت فرآورده‌های تولید‌شده در پالایشگاه‌های کشور در حال اجراست، گفت: تاکنون 16 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

*** کمک 20 هزار میلیارد تومانی به صنایع خودرو‌سازی

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش یادآور شد: هم‌چنین به موازات سرمایه‌گذاری برای افزایش کیفیت فرآورده‌های تولیدی در پالایشگاه‌های کشور، وزارت نفت با خودروسازان برای ساخت خودروی دیزلی پایه سبک اقدامات پژوهشی انجام داده است به‌طوری که تاکنون این وزارتخانه 20 هزار میلیارد تومان به صنایع خودرو‌سازی در این جهت کمک کرده است.

** بازیافت روزانه 1200تن گوگرد از فرآورده‌های نفتی

وی با اعلام این‌که تا پایان امسال بازیافت گوگرد از فرآورده‌های نفتی به 1200 تن افزایش خواهد یافت، گفت: قبل از اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و ارتقاء کیفیت فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌های کشور این رقم 120تن بود، اما به تدریج با راه‌اندازی برخی از این طرح‌ها در حال حاضر گوگرد تولیدی به 500 تن رسیده است.

سالاری با اشاره به این‌که طبق استاندارد‌های جهانی باید گوگرد گازوئیل 50 پی.پی.ام و گوگرد بنزین 20 پی.پی.ام باشد گفت: پیش از اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و ارتقاء کیفیت فرآورده‌های نفتی پالایشگاه‌ها گوگرد گازوئیل هفت هزار پی.پی.ام بود.

** خودرویی برای مصرف گازوییل یورو4 و5 تولید نشده است

وی در مورد عرضه‌ گازوئیل با استاندارد یورو 4 و یورو 5 اظهار کرد: با وجود این‌که گازوئیل براساس استاندارد‌های روز جهان در کشور تولید شده اما به دلیل آنکه خودرویی برای مصرف آن وجود ندارد در حال حاضر گازوئیل با کیفیت اروپا به صورت ترکیبی در جایگاه‌ها عرضه می‌شود.

سالاری اضافه کرد: گازوئیل تولید‌شده با استاندارد‌های یورو 4 و 5 برای خودروهای دیزلی پایه‌سبک است که در سبد سوخت انرژی هم این نوع فرآورده پیش‌بینی شده است.

** قیمت گازوئیل با استاندارد اروپا 5 سنت گران‌تر است

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با تاکید بر شرکت ملی پالایش و پخش آمادگی عرضه‌ گازوئیل با استاندارد‌های روز اروپا را دارد، یادآور شد: با وجود این‌که شرکت‌های پالایشی تولید‌کننده این نوع سوخت بخش خصوصی هستند و در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما خودرویی برای مصرف این نوع سوخت در کشور تاکنون توسط خودروسازان تولید نشده است. این درحالی است که قیمت گازوئیل تولید‌شده با کیفیت یورو 4 و یورو 5 نسبت به گازوئیل معمولی عرضه‌شده پنج سنت اختلاف دارد.

 وی تصريح کرد: در حال حاضر تنها خودروهای دیزلی پایه‌سنگین مصرف‌کننده‌ گازوئیل هستند که عمر آنها نیز بیش از 20 سال است. این درحالی است که طبق استاندارد‌های جهانی این عدد هشت سال تعیین شده است.

** گازوییل عرضه شده در تهران مطابق با استاندارد اروپا

سالاری در مورد توزیع نوع و کیفیت گازوئیل عرضه‌شده در شهر تهران نیز توضیح داد: 12 میلیون لیتر گازوئیل تولید‌شده در پالایشگاه تهران مطابق با استاندارد روز اروپاست که به صورت ترکیب با گازوئیل یورو2 عرضه می‌شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش یاد‌آور شد که شرکت ملی پالایش و پخش پیش از این نیز گازوئیل مورد استفاده کلیه اتوبوس‌های شهر تهران را برای کاهش آلودگی هوا با گوگرد 500 پی.پی.ام عرضه می‌کرد.

** بدون خودرو دیزلی، جایگاه‌داران از سوخت یورو 4و5 استقبال نمی‌کنند

وی یکی دیگر از دلایل عرضه‌نشدن گازوئیل یورو 4 و 5 به صورت تفکیک شده در جایگاه‌های سوخت را این‌گونه توضیح داد که با توجه به این‌که جایگاه‌های سوخت بخش خصوصی محسوب می‌شوند در مقابل فروش خود از وزارت نفت کارمزد دریافت می‌کنند در صورت نبود مصرف‌کننده (نبود خودروهای دیزلی پایه سبک) از عرضه‌ گازوئیل با استاندارد روز اروپا استقبال نخواهند کرد، چرا که در داخل کلانشهرها خودروهای دیزلی پایه سنگین اجازه عبور ندارند.

** تولید 9 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو 4 و5

سالاری با اشاره به این‌که درحال حاضر 9 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو 4 و یورو 5 در کشور تولید می‌شود، گفت: گوگرد این بنزین 20 پی.پی.ام و مطابق با استاندارد‌های جهانی است که به صورت ترکیب با بنزین یورو 2 عرضه می‌شود.

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش تا پایان امسال حجم تولید بنزین با استاندارد روز اروپا در پالایشگاه‌های کشور به 25 میلیون لیتر خواهد رسید.


وي خاطر نشان کرد: در طول هفته گذشته چيزي حدود 64 ميليون ليتر بنزين در کشور مصرف شده است./ر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار