ابراهیم آقامحمدی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران با اعلام بازگشت هیئت پارلمانی کشورمان از "میانمار" در صبح امروز (شنبه 30 دی ماه) گفت: مجلس این سفر را جهت بررسی وضعیت آوارگان مسلمان میانمار و امدادرسانی به آنها تدارک دیده بود که در این سفر این هیئت با مسئولین "ایالت راخین" از جمله سر وزیر دولت راخین و با وزرای ایالتی آن دیدار و گفتگو داشتند.
* اثري از جاده، لوله كشي و آب و برق در راخين وجود ندارد
وی در ادامه با اشاره به بررسی وضعیت مسلمانان و دیدار از "اردوگاه آوارگان مسلمان ایالت راخین" (ایالت آشوبزده)، افزود: کشور میانمار با وجودی که منابع سرشار از جمله آب، زمین و شالیزارهای وسیع دارد، اما کشور بسيار عقبافتادهای است و در ایالت راخين هیچ اثری از لولهکشی آب و برق نیست و حتی جاده خاکی هم مفهوم ندارد، که البته این مسئله در همه جای این کشور وجود داشت و تنها منحصر به این ایالت نبود.
* وضعيت مسلمانان ميانمار "اسفناك" است
عضو هیئت پارلمانی کشورمان در سفر به "میانمار" با اشاره به بازديد اين هيئت از اردوگاه مسلمانان تصریح کرد: وضعیت اردوگاههای چند هزار نفره مسلمانان بسیار تاسفبار، اسفناک و دلخراش بود که در آنها خبری از برق، حمام و غذایی وجود نداشت و زمانی که محمولههای کمکرسانی به آن جا برده شد، زمانی که بیسکويت را در دست ما دیدند چند نفر به سوی ما دویدند تا آن را از دست ما بگیرند.
*وضعيت بودائيان بهتر است
آقامحمدی با بيان اينكه اين هيئت ضمن بازديد از اردوگاه مسلمانان از اردوگاه بوداييها نيز بازديد داشت، ادامه داد: اردوگاههاي چندصدنفره بوداییها در وضعیت بهتری قرار داشت و این وضعیت بهتر "بوداییها" نیز به این دلیل بود که اولا شهر "سیتوه" که مرکز ایالت راخین است در دست بوداییها قرار دارد و از آنجایی که اکثر مردم روستاها و شهرهاي راخین بودایی هستند به آوارگان خود کمک میکردند، اما مسلمانان از هیچ پشتیبانی و حمایتی برخوردار نبودند و جرات این که به شهر بروند را نیز نداشتند و در کل روزیشان توسط هیئتهای امدادرسانی به آنها میرسید.
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان این که حضور سازمان ملل ، "یونیسف" در این کشور چشمگیر بود، گفت: سازمان ملل، چادر و سرپناههایی برای آوارگان مسلمان تدارک دیده بود، ضمن اینکه حضور کشورهای مسلمان در این کشور نیز تسکینی بر دردهای آوارگان مسلمان میانمار بود.
* زندگي مسلمانان ميانمار در وحشت، گرسنگي و دربدري خلاصه ميشود
آقامحمدی تصریح کرد: زندگی آوارگان مسلمان کلا در وحشت ، گرسنگی و دربهدری خلاصه میشود و آنها در اردوگاههای خود حتی از داشتن زیرانداز و یا رواندازی محروم بودند و زمانی که ماشینهای ما را دیدند جلوی ماشینها افتادند و طلب غذا و سرپناه میکردند .
عضو هیئت پارلمانی کشورمان در سفر به میانمار با بیان اینکه باور چنین زندگی برای بنده بسیار سخت و غیرقابل باور بود، گفت: با توجه به ملاحظات و واکنشهای جهانی نسبت به اتفاقات حادث شده در کشور میانمار، دولت میانمار نیز مجبور شده تا توجه بیشتری به این آوارگان داشته باشد.
*راهاندازي سفارت ايران در ميانمار در دستور كار وزارتخارجه قرار دارد
آقامحمدی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا در این سفر تعیین یک سطح روابط دیپلماتیک نیز درخواست شد یا خیر، اظهار داشت: در این سفر صحبتهایی در این زمینه انجام شد، ضمن این که سفیر ایران در تایلند نیز در این زمینه فعال است و وزارتخارجه نيز رایزنیها برای راهاندازی "سفارت" یا "کنسولگری" در ميانمار را در دستور کار خود دارد، لذا بحث راهاندازی سفارت به طور جدی در مذاکرات ما نیز مطرح شد تا حداقل با راهاندازی کنسولگری يا سفارتخانهاي بتوانیم روابط و کمکهای خود را به مسلمانان این کشور برقرار کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی در خاتمه اظهار داشت: در کل میانمار صرفا با 30 کشور جهان رابطه دیپلماتیک دارد، چرا که این کشور، کشور فقیری است و نمیتواند هزینه راهاندازی سفارتخانه را تقبل کند و علت دیگر نیز این است که با توجه به ضعف این کشور در مسائل اقتصادی تنها کشورهایی با آن ارتباط دارند که منافعی از این کشور به آنها میرسد.