به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بيرجند
دکتر محمد صالحی افزود: دربین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه کردهاند. سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند.
وی تصریح کرد: البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میکند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهد. سالهاست مشخص شده است که روغن زیتون چربی خون را کاهش میدهد.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: سه نوع نوشیدنی کاهشدهنده فشار خون، کلسترول و تریگلیسرید، شامل آب بادمجان رومی، آب انار و آبغوره میباشد. این نوشیدنیها میتوانند بین وعدههای غذایی یا همراه غذا مصرف شوند.
وی یادآور شد: آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند که مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد. همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی هستند که به کاهش تریگلیسرید و کلسترول خون کمک میکنند. البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شوند و روش پخت شان نیز مورد توجه قرار گیرد./س