وی گفت: سرطان سینه در خیلی از کشورهای دنیا اولین عامل مرگ و میر در بین زنان است ولی در کشور ما سرطان سینه پنجمین علت مرگ در بعضي زنان محسوب می شود.
آمار سرطان سینه در کشور ما 1.5 اروپا و 1.6 آمریکا است ،بنابراین وضعیت نسبتاً خوبی نسبت به کشورهای دیگر از لحاظ شیوع این نوع سرطان داریم.
اکبری با بیان این که ما سالانه حدود 5500 سرطان جدید سینه در کشور داریم عنوان کرد: این نوع سرطان یکی از سرطان هایی است که می توان آن را مورد غربالگری قرار داد که البته باید توجه داشت غربالگری شرایط ویژه خود را دارد که به شرح زیر است:
1- فقط یک برنامه ملی است
2- غربالگری مسئولیت حقوقی دولت است
3- یک برنامه فعال است
4- حتما برای یک جمعیت باید تعریف شده باشد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که در فاصله سال های 2004 تا 2010 رشد سرطان سینه 2 برابر شده تصریح کرد: 45 درصد سرطان های سینه در مرحله 3 و 4 و 25 درصد آن ها در مراحل 1و 2 تشخیص داده می شود همچنین 60 درصد بار سرطان ها مربوط به سرطان سینه است.
اکبری ادامه داد: انسان های مبتلا به سرطان 50هزار ساعت عمرشان به خاطر سرطان از دست می دهند که 17 هزار ساعت عمر آن مربوط به سرطان سینه است.
وی با اشاره به این که سرطان سینه تنها مختص زنان نیست افزود: سرطان سینه در مردان بسیار متفاوت تر از سرطان سینه در زنان است و مردان مبتلا به این سرطان زودتر فوت می کنند طبق آمار سرطان در ایران 2.8 درصد سرطان ها مربوط به سرطان سینه در مردان است .
اکبری با اشاره به این که وزارت بهداشت، کل کشور را در خصوص حوزه ارزیابی به 9 منطقه تقسیم کرده است خاطر نشان کرد: طی تحقیقی در استان فارس میزان بقاء از سرطان 76 درصد و در شمال غرب میزان بقاء 67 درصد گزارش شده است.