به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، گروهي از محققان با بررسي 1549 مرد مبتلا به سرطان پروستات و مقايسه آنها با 1492 مرد سالم با همان محدوده سني دريافتند مصرف زياد غذاهاي سرخ شده مانند سيبزميني سرخ شده، مرغ و ماهي سرخ شده به صورت حداقل يك بار در هفته خطر وقوع سرطان پروستات را افزايش ميدهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: خوردن غذاهاي سرخ شده حداقل يك بار در هفته و يا بيشتر بين 30 تا 37 درصد ميتواند گروه مصرف كننده را نسبت به كساني كه كمتر از يك بار در ماه از اين غذاها استفاده ميكنند در معرض وقوع اين بيماري قرار دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش ميافزايد: سرخ كردن عميق مواد غذايي ميتواند باعث تشكيل مواد سرطانزا در غذا شود و مكانيسمهاي احتمالي اين افزايش خطر شامل اين واقعيت است كه روغن هنگاميكه به درجه حرارت مناسب براي سرخ كردن عميق مواد غذايي برسد به طور بالقوه باعث ايجاد تركيبات سرطان زا در مواد غذايي ميشود.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود: بروز تركيبات سمي شامل آكريل آميد (كه بر غذاهاي غني از كربوهيدرات مانند سيبزميني سرخ شده پيدا ميشوند) آمينهاي هتروسيكليك و هيدروكربنهاي آروماتيك چند حلقهاي (مواد شيميايي تشكيل شده درگوشتهايي كه در دماي بالا پخته ميشوند)، آلدهيدها (تركيبات شيميايي موجود در عطرها) و آكرولئين (يك ماده شيميايي موجود در علفكشها) با استفاده مجدد از روغنها و طولاني شدن زمان سرخ شدن افزايش مييابند.
به گفته محققان غذاهاي طبخ شده در حرارت بالا همچنين حاوي سطوح بالايي از AGES (محصول نهايي گليكاسيون پيشرفته) ميباشد كه با التهاب مزمن و استرس اكسيداتيو همراه است كه به عنوان مثال ميتوان بيان كرد كه سينه مرغ سرخ شده در طول زمان 20 دقيقه بيش از 9 برابر داراي AGEs درمقايسه با سينه مرغ پخته شده به مدت 1 ساعت است./ع2