به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،محمد سالاری امروز در بیرجند با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دخایر غنی معدنی دارد، اظهار کرد: معادن طلا، مس، سنگهای تزئینی، منیزیت، بنتونیت و نسوز از جمله دخایر غنی معدنی خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه بیشترین بتونیت را در منطقه سرایان داریم، افزود: بیشترین منیزیت استان را در شهرستان نهبندان داریم و بخشی در سربیشه و اغلب گرانیت خراسان جنوبی هم در نهبندان استخراج میشود.
*چین، ایتالیا و هلند مقصد صادرات سنگ خراسان جنوبی است
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: بخشی از مواد معدنی در داخل استان استفاده شده و بخشی نیز به دیگر استانها و کشورها از جمله چین، ایتالیا و هلند صادر میشود.
سالاری تاکید کرد: صادرات سنگهای قیمتی استان به کشورهای اروپایی و آسیایی با وجود تحریم غرب انجام میشود.
وی افزود: صادرات ما در این بخش بیش از 29 هزار و 100 تن است.
*240 فقره پروانه بهرهبرداری معتبر صادر شد
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اضافه کرد: سنگهای نسوز، بنتونیت و تزئینی از جمله سنگهایی هستند که زمینه فراوری آنها در استان وجود دارد.
سالاری با تاکید بر احداث کارخانههای فراوری بیشتر در استان افزود: در مجموع ذخایر قطعی معدنی استان 591 میلیون تن است.
وی با بیان اینکه هماکنون 240 فقره پروانه بهرهبرداری معتبر با ذخیرهای بالغ بر 505 میلیون تن در استان صادر شده است، گفت: 114 گواهینامه کشف برای ذخیره 85 میلیون تن ماده معدنی آماده صدور پروانه بهرهبرداری است.
*عملیات اکتشاف دهها پروانه در حال انجام است
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: دهها پروانه نیز در زمینه آهن، مس، نقره و سنگهای قیمتی صادر شده و عملیات اکتشاف در حال انجام است.
سالاری با بیان اینکه وجود این معادن سبب اشتغالزایی مستقیم 2 هزار و 400 نفر در استان شده است، اظهار کرد: از ابتدای دولت نهم در استان حدود 7 هزار درخواست ثبت محدوده معدنی داشتیم که ثبت شده است.
وی با اشاره به 30 ماده معدنی خراسان جنوبی تصریح کرد: مس، آهن، سنگ تزئینی، عناصر فلزی و انواع سنگهای قیمتی عمده پروانههای بهرهبرداری از ابتدای دولت نهم بوده است.