لیلا شورورزی بیان داشت: در حال حاضر بيماريهاي غيرواگير مانند سكتههاي قلبي و مغزي، افزايش فشارخون، ديابت، انواع سرطانها و بيماريهاي استخوان در اكثر نقاط جهان رو به گسترش است. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: كلسيم، ويتامين D، پروتئين موجود در غذا، الكل، سيگار و قهوه از مهمترين عوامل تغذيهاي مؤثر بر سلامت استخوان است.
شورورزی عنوان کرد: يك ليوان شير بهطور تقريبي داراي 300 ميليگرم كلسيم است و اگر يك فرد بزرگسال در روز دو تاسه ليوان شير دريافت كند نيازكلسيم وي تامين میشود.
وی خاطرنشان کرد: در ميان سبزيها نیز برگهاي تربچه، جعفري، كلمپيچ و گلكلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وكنجد منابع خوب كلسيم هستند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهي آزاد، ماهي تن، انواع تخمپرندگان، جگر گوساله و همچنين قراردادن صورت، بازوها و دستها بهمدت10-15 دقيقه در معرض نور خورشيد میتواند سبب جذب این ویتامین شود.
شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئين زياد بدون مصرف مقاديركافي كلسيم خطر شكستگي استخوان را بالا ميبرد و همچنین مصرف زياد پروتئين حيواني و نمك سبب دفع كلسيم از طريق ادرار ميشود.
وی گفت: همچنين افرادي كه بهجاي مصرف شير از نوشابههاي كولا استفاده ميكنند، فسفر بيشتري نسبت به كلسيم جذب میکنند و در سنين بالا در معرض ابتلا به پوكي استخوان قرار ميگيرند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الكل، پوكي استخوان را تسريع ميكند و بهطور مستقیم روي سلولهاي استخواني اثر كرده و رشد استخوان جديد را سركوب ميكند.
شورورزی اضافه کرد: كافئين از عمدهترين تركيبات موجود در قهوه است و تاثير كمي در جذب كلسيم دارد.
وی یادآور شد: مصرف يك فنجان قهوه نیز سبب برهم زدن تعادل سه ميليگرم كلسيم و كاهش جذب آن ميشود./ع2