وی با اشاره به اینکه در تمامی کشورها در بحث بهداشت و درمان به دنبال هزینه کرد منابع محدود برای خواسته های نامحدود هستند، اظهار داشت: از آنجا که دنیا از یک طرف با پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش هزینه های درمان روبرو ست و از سوی دیگر کنترل کار پزشک که به واقع بر بالین بیمار کار اجتهادی انجام می دهد، صرفاً با بخشنامه امکان پذیر نیست، برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان ابزاری برای کنترل رابطه اقتصادی بیمار و پزشک مدّ نظر قرار گرفته است.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در برنامه پزشک خانواده، پزشک عمومی به پزشک خانواده تبدیل می شود و سلامت شهروندان بدون در نظر گرفتن سن و جنس، مذهب، قومیّت، ثروت و موارد دیگر، تحت نظارت بیمه ها به عنوان تأمین کننده های منابع مالی حفظ می شود.
دکتر طریقت منفرد با بیان اینکه پزشک خانواده عامل جدّی اجرای مراقبت های اولیه بهداشتی در جامعه است، گفت: اجرای این برنامه از روزهای اول شروع دولت نهم مدّ نظر بوده است که البته به دلایلی این کار به طور کامل انجام نشد.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اظهار امیدواری در موفقیِت اجرای مدل جدید برنامه پزشک خانواده ادامه داد: در استان قزوین این برنامه به شکل صحیح اجرا خواهد شد و بستر سازی فرهنگی این برنامه به ویژه از سوی رسانه ها بسیار حیاتی است./ع2