به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، همایش منطقهای این جشنواره روز شنبه 28 بهمن با حضور جمع زیادی از شاعران از 5 استان لرستان، مرکزی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و همدان و به میزانی همدان برگزار شد.
این برنامه با دیدار شاعران غرب کشور با نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان آغاز به کار کرد.
آیتالله غیاثالدین طه محمدی پس از شنیدن اشعار 7 تن از شاعران حاضر در این دیدار، گفت: شاعران باید قدر طبع شعری خود را بدانند و از آن در راه خدمت به دین خدا و هدایت خلق استفاده کنند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان با بیان اینکه شعر باید هدفمند باشد ادامه داد: گاهی با یک بند شعر میتوان مطالب زیادی را در اوج زیبایی و سهولت به مخاطب انتقال داد.
آیت الله طه محمدی افزود: اشعار بیاساس و بیمحتوا مذمت شده است و انسان در قبال تمام کلماتی که به کار میبرد، مسئول است لذا شاعران از سرودن اشعاری که به سود دنیا و آخرتشان نیست باید پرهیز کنند.
وی اضافه کرد: در عرصه حق و حق طلبی یک شاعر باید از منافع خود بگذرد و حقیقت را بیان کند تا شعرش ماندگار شود و نسل های آینده از آن استفاده کنند.
در این دیدار همچنین خسرو بیات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز گزارشی از روند برگزاری جشنواره شعر فجر منطقه غرب کشور در همدان ارائه کرد.
وی گفت: همدان امسال برای نخستینبار میزبان جشنواره شعر فجر به عنوان استان معین پنج استان کردستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه و مرکزی است.
در پایان این دیدار، نماز ظهر و عصر به امامت آیتالله طه محمدی اقامه شد.
یکی دیگر از برنامههای جشنواره منطقهای شعر فجر در همدان، برگزاری کارگاه آموزشی شعر بود که با حضور شاعران منتخب استانهای ایلام، همدان، کردستان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه در مجتمع فرهنگی بوعلی سینای همدان برگزار شد.
در این کارگاه تعدادی از شاعران به قرائت اشعار خود پرداختند و در ادامه این اشعار توسط سایر شاعران منتخب غرب کشور نقد و بررسی شد.
شاعران حاضر در جشنواره منطقهای شعر همدان همچنین با حضور در گلزار شهدای این استان و نثار گل به مقام شامخ آنها ادای احترام کردند. در این مراسم معنوی برخی از شاعران در منزلت مقام بزرگ شهدا اشعاری را قرائت کردند.
میهمانان جشنواره منطقهای شعر فجر در همدان سپس به مجتمع فرهنگی – توریستی گنجنامه رفتند و از این مکان تاریخی و فرهنگی دیدن کردند.
برنامههای این جشنواره منطقهای عصر روز گذشته با برپایی آئین اختتامیه در مجتمع فرهنگی بوعلی سینا و با حضور رضا حمیدی دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، علیرضا قاسمی فرزاد معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان و خسرو بیات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع زیادی از علاقهمندان شعر، برگزار شد.
در این برنامه پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره شعر فجر در همدان از سوی خسرو بیات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرائت شد.
در این پیم آمده است: شعر فارسی، زبان معنویت، اخلاق و تربیت است و آشنایی بیشتر با این زبان انس بیشتر با اخلاق، عرفان و معنویت است بنابراین خدمت به شعر فارسی خدمت به حیات معنوی انسانها است.
در ادامه این پیام آمده است: ایران از دیرباز سرزمین حکمت و معرفت بوده و شاعران فارسیگو مصداق این سخن پیامبر اکرم (ص) هستند که فرمود همانا شعر از حکمت است بنابراین زبانی که در اصلاح و تربیت و بیان حقیقت میچرخد همچون شمشیری است که در میدان جهاد به جولان درآمده است و دشمنان خدا را به خاک میافکند.
وزیر ارشاد در این پیام تصریح کرده است: ادبیات فقط دستور و قافیه دانی و هنر متن خوانی نیست بلکه هر دفتر شعر که به بازار سخن میآید جهانی سرشار از اشارتهای پیدا و پنهان به معشوق سرمدی است، شعر در ایران هیچگاه به محاق نرفت و هرگز خزان ندید و انقلاب شکوهمند اسلامی بر شکوه آن افزود و اکنون به یمن وجود شاعرانی بزرگ و تعهدمدار بهار شعر و ادب فارسی هویدا شده است.
حسینی در این پیام افزود: دولت خدمتگزار، هر گونه خدمت و احترام به ذوق ایرانی را تکلیف الهی خود میداند و هرچه از کارخانه ذوق و شعور ایرانی مسلمان سرزند سرمایه ای هنگفت به شمار میآورد.
در این برنامه برخی از شعرا به نمایندگی از استانهای مدعو شعرخوانی کردند و موسیقی سنتی گروه فارابی نوازشگر گوشها و جان مدعوین حاضر در جلسه بود.
در این مراسم و علاوه بر سخنرانی علیرضا قاسمی فرزاد معاون سیاسی - امنیتی استانداری همدان، خسرو بیات، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و رضا حمیدی دبیر جشنواره شعر فجر، یاد شاهرخ اورامی شاعر فقید کردستانی گرامی داشته شد و با اهدای لوح تقدیر از خانواده وی تجلیل به عمل آمد.
در ادامه مراسم با اهدای لوح، تندیس جشنواره و جایزه نقدی از نمایندگان ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای مدعو در جشنواره شعر فجر تقدیر به عمل آمد.
در پایان از بین 300 اثر شعری رسیده به دبیرخانه جشنواره در قالبهای کلاسیک، سپید و نیمایی، از شاعران منتخب این جشنواره با اهدای لوح و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد که فهرست این شاعران منتخب استانهای مذکور به شرح زیر است:
ایلام: علیرضا نوری، محمدعلی قاسمی، فرهاد شاه مرادیان و محمد مرادی نصاری
کردستان: طاهره تختی، یدالله احمد یاری، علی قیسوندی و منصور دولتی
کرمانشاه: اصغر عظیمی مهر، پیمان جسری، پیمان سلیمانی و همت علی اکرادی
لرستان: عزیز نادری، فاطمه بیراوند، محمد تقی عزیزیان و میلاد شهبازی
مرکزی: خداداد نورائی، پیمان طالبی، امیر خسروی و مسعود بمانی
همدان: سیدمهدی موسوی فاخر، اعظم سوری، حجت یحیوی، مهدی طراوتی توانا، علی سلیمانی و سورنا جوکار