تنها کم کردن تعداد قاشق های شکر برای شیرین نمودن نوشیدنی ها کافی نمی باشد و باید به این نکته توجه نمود که در طول روز چه مقدار مواد شیرین استفاده می شود.
بررسی ها نشان می دهند: مصرف شکر و قند تنها سبب بروز اضافه وزن و چاقی شده و نقشی در ابتلا به بیماری دیابت نوع 1 و 2 ندارد و دیابت یا منشاء ژنتیکی دارد و یا بر اساس عادات بد غذایی و خوردن غذاهای چرب و اضافه وزن به وجود می آید.
گفتنی است: قندها انواع گوناگون دارند و در بین آنها استويا شیرین ترین است و باید سعی شود تا حد ممکن از خوردن غذاهای حاوی آن خودداری شود.
قند و شکرهای پنهان در انواع خوراکی ها مانند خرما، توت وجود دارند و مصرف بیش از 3 واحد میوه در روز به هیچ وجه توصیه نمی شود./ع2