طیف کثیری از عقلا و فضلا اعتقاد دارند عصر برخورد به سر آمده و دوره، دوره گفتمان است. اساسا گفتگو، می‌تواند کلید قفل‌های بسته زیادی شود و می‌تواند قفلی بر کلی چیزهای بد، مثل جنگ و دعوا و دشمنی و کینه هم باشد! به قول انشاهای قدیم، البته واضح و مبرهن است که گفتگو هم باید از راهش صورت گیرد.

 

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس همین گفتگو، خودش اگر از راه درستش خارج شود، چه بسا به سوتفاهم، جدل، درگیری و .. منجر شود، چنان که اگر طرفین گفتگو همان اول، در مورد اختلاف‌شان، توی سر و کله همدیگر هم می‌زدند، اینقدر شدید نمی‌شد!

اطناب کافی است! حالا که خوب ملتفت شدیم که گفتگو خوب است و چه جورش خوب است، برویم سر اصل مطلب! آقای عزیز، خانم محترم! در مورد مسائل جنسی‌تان با هم گفتگو کنید. هیچ اشکالی که ندارد هیچ، خیلی هم خوب است. اگر خجالت کشیدن را بهانه می‌کنید که انصافا بی معنی است. نگرانید نکند طرفتان فکر کند همه‌اش این مسائل توی ذهن شما می‌چرخد و اساسا به موضوع دیگری فکر نمی‌کنید؟! اگر طرف واقعا با پیش کشیده‌شدن چنین صحبتی، همچین افکاری از سرش عبور دهد، همان بهتر که در جهل مرکب خودش بماند و شما هم ولش کنید برود با یک آدم چشم و گوش بسته ازدواج کند که از رابطه، فقط گل و هدیه دادن بلد است و نگاه‌های عاشقانه!

البته شما هم باید حواستان باشد که چگونه قضیه را مطرح کنید که چنین شائبه‌ای در طرف‌تان ایجاد نشود. گفتم که، گفتگو خوب است، ولی از راه درستش!

خلاصه اینکه بچه که نیستید که خجالت بکشید و رودربایستی کنید و نگوئید چه می‌خواهید و یا احیانا وقتی چیزی آنطور که دوست دارید نیست، قهر کنید و بدعنقی و اینها. مطمئنا رابطه جنسی، بخش مهمی در رابطه‌تان است. گفتگو در این باره، می‌تواند کمک بزرگی برای حفظ و بهبود کل رابطه شما باشد. فقط در آخر چند نکته را فهرست وار بگویم:

هنگام رابطه جنسی یا مستقیما بعد از پایان آن، از گفتگو درباره مسائل پایه آن بپرهیزید. این همه وقت هست، عدل باید بگذارید همین وقت؟! این زمان ها اصلا مناسب برای گفتگو در این زمینه نیستند؛ چرا که یا آن را احساسی می‌کنند یا از آن سو باعث سرخوردگی، دلزدگی و سردی از آن رابطه می‌شوند. کارشناسان خانواده معتقدند بهترین شرایط برای صحبت در این مورد، اعلام زمان قبلی برای این گفتگو و ایجاد شرایطی صمیمی است. البته توصیه می شود این شرایط صمیمی نه خوابیده که نشسته و مثلا در حال صرف چای باشد تا گفتگو به انحراف کشیده نشود!!!

زبان گفتگویتان مهربان باشد. از طعنه، تحقیر ، انتقاد تند و چنین چیزهایی جدا خودداری کنید. سعی کنید در گفتگویی آرام و منطقی به گفت و شنود درباره خواسته‌های هم نشسته و به نتیجه خوبی برسید.

انتقادهایتان را رک و تند و تیز مطرح نکنید. اگر انتقادی دارید، بیان مستقیم آن، می‌تواند موجب ناراحتی طرف مقابلتان شود. بهتر است انتقادهایتان را به گونه‌ای بیان کنید که برای طرفتان برخورنده نباشد. مثلا اگر از اندام طرفتان راضی نیستید (به دلیل چاقی یا لاغری) می‌توانید نگرانیتان را در مورد تندرستی طرفتان و رابطه‌اش با این مسئله بیان کرده و با ابراز اینکه بیان این مسئله تنها از روی علاقه شما ناشی می‌شود، موضوع را مطرح کنید.

در صورت نیاز از مشاوره افراد مناسب بهره ببرید. به خواسته‌های طرف مقابلتان احترام بگذارید. یادتان باشد اگر کاری را که حتی چندان باب میلتان نیست به خاطر خواسته طرفتان بپذیرید، ضمن نشان دادن عشق و علاقه‌تان به وی، می‌توانید انتظار داشته باشید طرف مقابل هم به خواسته‌های شما، حتی اگر چندان باب میلش نباشد، احترام بگذارد.

و آخرین نکته .. نتایجی را که در گفتگوها می‌گیرید، به خاطر سپرده و اجرا کنید. حتی گاهی خارج از این نتیجه‌ها، کدهای مهمی درباره طرف مقابلتان کشف خواهید کرد. قرار نیست فقط گفتگو کنید که گفتگو کرده باشید! یعنی خواستی بگوئی که بیا، حرفت را گوش کردیم فقط؟! به عمل کار بر آید، به سخنرانی نیست! آره جانم! نصیحتی کنمت بشنو، بهانه مگیر ../س

برچسب ها: نصیحت ، بشنو ، بهانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.