جواد فلاحت زاده، جراح و متخصص ارتوپدی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سن ابتلا به بیماری استئوپروز یا همان پوکی استخوان در اغلب موارد پس از 65 سالگی است که البته در سالهای اخیر موارد این بیماری در افراد میانسال و حتی جوان افزایش قابل ملاحظه ای یافته است.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از پوکی استخوان ایجاد زمینه و آمادگی از دوران کودکی ضروری است اظهار داشت: متاسفانه در جامعه ما توجه چندانی به لزوم پیشگیری از بیماری استئوپروز نمی شود و در واقع توجه اغلب افراد به این بیماری هنگامی جلب می شود که به طور قطع دچار پوکی استخوان شده اند.
فلاحت زاده با اشاره به اینکه تمامی استخوان های بدن در معرض استئوپروز هستند تاکید کرد: لگن و ستون فقرات به دلیل اختلالات متابولیکی و کاهش تراکم استخوان ها بیش از سایر استخوان های بدن درگیر بیماری استئوپروز می شوند.
وی یادآور شد: مچ دست، مچ پا، بازو، آرنج، ساعد، ران و زانو از دیگر استخوان هایی است که موارد بیماری استئوپروز و شکستگی های استخوانی در آنها بالاست.
فلاحت زاده با اشاره به برخی از تصورات غلط در خصوص درمان بیماری استئوپروز، تصریح کرد: اینکه برخی از افراد تصور میکنند که تنها با درمان دارویی می توان بر پوکی استخوان غلبه کرد تصور نادرستی است.
وی خاطرنشان کرد: البته تا حد ممکن باید از بیماری استئوپروز پیشگیری کرد اما در صورت ابتلا به این عارضه علاوه بر درمان دارویی باید با تغذیه مناسب، مصرف برخی از مکمل های مناسب و ورزش اصولی با بیماری مواجه شد تا احتمال بروز عوارض خطرناک و شدید کاهش یابد./ح