سعید بیابانكی شاعر گفت: انسان امروز یك انسان تنهاست و شاید شعر بتواند بخشی از تنهایی انسان را پر كند. به نظر من شعر زاییده غم و اندوه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری ،سعید بیابانكی، شاعر، در خصوص كتاب های منتشر شده اش گفت: كتاب "جامه دران" آخرین كتاب من است كه شامل مجموعه شعرهای آیینی با 35 قطعه شعر است كه در قالب های سنتی، غزل، مثنوی و چهارپاره است و انتشارات فصل پنجم آن را منتشر كرده است. اولین چاپ این كتاب در مهر به بازار آمد.
وی ادامه داد: خوشبختانه كتاب جامه دران مصادف با ایام محرم و صفر منتشر و استقبال خوبی از آن شد . كتاب به چاپ سوم  نیز رسید .كتاب دیگر ی از من توسط  سوره مهر منتشر شد كه در نمایشگاه امسال عرضه شد. عنوان این كتاب "نامه های كوفی" است كه آن هم به چاپ دوم رسیده و خوشبختانه فروش خوبی دارد.
سردبیر سایت واحد ادبیات حوزه هنری از انتشار كتاب جدید خود خبر داد و افزود: مجموعه ای از نثرها و نوشته های من در زمینه طنز با عنوان "ضد حالات" در دست چاپ است كه توسط انتشارات مروارید تا اسفند ماه جاری منتشر می شود.
این شاعر با ذكر اینكه كتاب «ضد حالات» دومین مجموعه ای است كه در زمینه طنز كار كرده است، افزود: امیدوارم كه از كتاب استقبال خوبی شود زیرا مردم به طنز نیاز دارند.
مسئول انجمن شعر طنز حوزه هنری با بیان اینكه ماندگاری شعر بستگی به كشف های تازه در آن دارد اظهاركرد: راز توفیق و ماندگاری شعر، حرف های تازه و بیان دغدغه های مشترك مردم است. اگر شعر به حرف تازه و كشف تازه نینجامد و موضوعات را تكرار كند كاری انجام نداده است زیرا همیشه افق های تازه مورد استقبال قرار می گیرد. شعر هر چقدر به زبان روز نزدیك تر باشد توفیق بیشتری پیدا می كند.
شاعر مجموعه شعر "نه ترنجی، نه اناری" غزل پست مدرن را محصول اینترنت دانست و افزود: غزل پست مدرن محصول اینترنت و وبلاگ است. در دنیای واقعی كتاب و مطبوعات نتوانسته عرض اندام كند به دلیل اینكه اینگونه غزل ها به چیزهایی معتقدند كه خوشایند افكار عمومی نیست. غزل پست مدرن  بسیاری از خط قرمزها را رد كرده است و اینها جایی در ادبیات ندارند. شعری كه نشود آن را به صورت  كتاب منتشر كرد چطور می تواند ماندگار شود. من با این جریان و اینگونه شعر نسبتی ندارم.
شاعر مجموعه شعر "نیمی از خورشید" ادامه داد: باید دغدغه شعر مردم و انسان باشد. طبیعتا هر انسانی دارای پارمترهای ازلی و ابدی است اگر در شعر به اینها پرداخته شود به رسالت خود عمل كرده است. دغدغه انسان امروزی تنهایی، آزادگی و در قید و بند صاحبان زور و زر نبودن است. اگر چه دغدغه های معیشتی و اقتصادی هم از انسان دور نیست.
این شاعر در پاسخ به این سوال كه چرا شعرهای امروز حال و هوای افسرده به خود گرفته است گفت: انسان امروز یك انسان تنهاست و شاید شعر بتواند بخشی از تنهایی انسان را پر كند. به نظر من شعر زاییده غم و اندوه است. شعر در یك كلام زیر بنای آن غم است. اما وقتی شعر مولانا و حافظ را می خوانید اندوهی در آن نمی بینید.
بیابانكی از شاعرانی مانند سیمین بهبهانی، فروغ فرخزاد، حسین منزوی، محمد بهمنی، قیصر امین پور و سهراب سپهری نام برد و اذعان كرد: من با اشعار این شاعران مانوس هستم و به طور كلی در همه زمینه ها شعر می خوانم.
شاعر كتاب "نامه های كوفی" بیان كرد: شعر تعریف ناپذیر است و قابل وصف نیست اما قابل درك است. از زیر مجموعه كلام و زبان استخراج می شود و یك جور متن است البته بعضی ها برای شعر تعریف دارند مثل اینكه گفته شده شعر در زمان اتفاق افتاده است یا شعر رستاخیز زمان است.
وی در پایان از كارگاه شعر خود نام برد و افزود: كارگاه شعر من در فرهنگسرای فردوس است كه سه شنبه ها عصر برگزار می شود. در كارگاه ، شعر كلاسیك و سپید خوانده می شود و اشعار نقد و برvسی می شوند.

برچسب ها: شعر ، غزل ، حوزه هنری ، ادبیات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.