به گزارش
گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران از سازمان حفاظت محيط زيست ، اسماعيل احمديزاده، كارشناس مسوول آزمايشگاه محيط زيست يكي از دغدغه هاي ديرينه استان را انتقال واحدهاي آلاينده از محدوده شهري به شهرك هاي صنعتي دانست و گفت: نمونه بارز آن انتقال يكي از واحدهاي صنعتي توليد گچ كه با پيگيريهاي اداره كل و ساير دستگاههاي ذيربط استان و فراهم نمودن بستر مناسب به شهركهاي صنعتي انجام شد.
وي افزود: علي رغم رفع مشكل آلودگي هواي مناطق شهري كه با انتقال واحد صورت گرفت اما اين عمل رافع توليد بدون اتخاذ تمهيدات زيست محيطي و كنترل آلودگي نبوده است.
احمديزاده خاطر نشان كرد: طي مهلت هايي كه به واحد جهت تكميل سيستمهاي كنترل آلودگي داده شده است نهايتا به نصب سيستم تكميلي بك فيلتر الزام گردند كه از جمله اقدامات واحد در جهت كاهش آلودگي پس از انتقال آن به شهرك صنعتي مي توان به نصب سيستم سيكلون و استفاده از سوخت پاك گاز طبيعي جايگزين سوخت مازوت در مشعل كوره پخت گچ اشاره نمود.
كارشناس مسوول آزمايشگاه محيط زيست استان قم در ادامه افزود: با راه اندازي سيستم مستقر بك فيلتر از انتشار گرد و غبار به محيط بصورت كامل جلوگيري خواهد گرديد
اين روند در ساير واحدهاي انتقال يافته به شهركهاي صنعتي از جمله كوره هاي توليد آجر و سنگ كوبيها و ... نيز مورد پيگيري ميباشد تا با تحقق اين امر واحدها در روند مناسب و پايدار توليد و كنترل آلودگي قرار گيرند.
محمودعلي ركني، مدير كل حفاظت محيط زيست استان قم نيز در ادامه افزود: يكي از برنامه هاي راهبردي اين اداره كل هدايت مجموعه واحدهاي صنعتي استان را به سمت استفاده از تكنولوژي هاي روزآمد وكارآمد، استقرار در جانمايي مناسب و مطابق با ضوابط و معيارهاي زيست محيطي خاصه در شهركهاي صنعتي و استفاده از سيستم هاي كنترل و مديريت آلاينده هاي زيست محيطي را در جهت تحقق اصولي قوانين و مقررات اعلام نمودند.
وي خاطرنشان كرد: الزامات زيست محيطي به مثابه سرمايه گذاري در حوزه هاي صنعتي قلمداد شده و لازم زندگي در هزاره سوم است./ف