در حال حاضر برگزاري يک عروسي که مي‌تواند شامل لباس عروس و داماد، آرايشگاه، خريد عروس و داماد، آتليه عکس و فيلمبرداري، اجاره تالار يا باغ، شام عروسي و موسيقي باشد، در خوش‌بينانه‌ترين شکل به طور متوسط بيشتر از 11 ميليون تومان هزينه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، بالا رفتن سن ازدواج در جامعه ايراني خبر تازه‌اي نيست اما در حال حاضر توجه به بالا رفتن سن ازدواج دختران بسيار مهمتر از افزايش سن ازدواج پسران است.

 بالا رفتن سن ازدواج پسران ارتباط مستقيمي با کاهش ميزان ازدواج‌ها در جامعه و در نتيجه بالا رفتن سن ازدواج دختران دارد زيرا اين پسران هستند که بايد براي ازدواج پا پيش بگذارند.

براساس گزارشي که معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان منتشر کرده است، کل جمعيت هرگز ازدواج نکرده ده سال به بالا در ايران 23 ميليون نفر است که از اين تعداد حدود 13 ميليون نفر را مردان و 10 ميليون را زنان تشکيل مي‌دهند.

 جمعيت مجردان قطعي نيز بين 30 تا 65 سال را شامل مي‌شود براساس سرشماري سال 85، يک ميليون و 220 هزار نفر است، در اين تحقيق، 60 درصد از پاسخگويان بهترين سن ازدواج براي پسران را بين 25 تا 29 سال دانسته‌اند و 23 درصد از آن‌ها گفته‌اند که سن مناسب براي ازدواج پسران 30 تا 35 سال است.

کارشناسان نظرات مختلفي را درباره علت افزايش سن ازدواج پسران مطرح مي‌کنندف توقع نابه‌جاي خانواده‌ها، توجه به معيارهاي مادي و باورهاي اشتباه و افراطي نسبت به نظر اطرافيان به عنوان مهمترين دلايل ازدواج نکردن پسران مطرح مي‌شود و سپس از نارضايتي پسران نسبت به نحوه پوشش دختران در جامعه، افزايش سطح توقع دختران، رقابتهاي نابه جاي برخي خانواده‌ها در انتخاب همسر آينده پسرانشان، توجه افراطي به ويژگي‌هاي ظاهري، برخوردار نبودن از مهارت هاي اجتماعي براي انجام مناسب مراحل مختلف ازدواج و هماهنگ نبودن معيارهاي پسران با خانواده به عنوان دلايل مهم ديگر بيان مي‌شود.

مسائل و مشکلات مالي ، مشکل بيکاري يا برخوردار نبودن از امنيت شغلي، شرايط نامناسب مسکن و ترس از هماهنگ نشدن با شرايط مالي همسر آينده به عنوان آخرين و کم اهميترين دلايل بالا رفتن سن ازدواج پسران مطرح مي‌شود.

در اين شرايط بايد ببينيم اگر پسري از خانواده متوسط بخواهد ازدواج کند و بتواند از پس تمامي مسائل و مشکلات فرهنگي بربيايد، تا چه اندازه از توان مالي لازم براي تامين هزينه‌هاي يک ازدواج و زندگي متوسط برخوردار است؟

در حال حاضر به جز هزينه‌هاي مربوط به خواستگاري، بله برون و جشن نامزدي، بيشترين هزينه ازدواج مربوط به مراسم عروسي است.

 خبرآنلاين در اين باره نوشته است: اکنون برگزاري يک عروسي که مي‌تواند شامل لباس عروس و داماد، آرايشگاه، يک جفت ساعت، آينه و شمعدان، محضر، سفره عقد، خريد عروس و داماد، آتليه عکس و فيلمبرداري، کارت عروسي، گل زدن ماشين و دسته گل عروس، اجاره تالار يا باغ، شام عروسي و موسيقي باشد در خوشبينانه‌ترين شکل به طور متوسط بيش از 11 ميليون تومان هزينه دارد.

خريد حلقه‌هاي ازدواج و سرويس طلا در خوشبينانه ترين شرايط حدود 4 ميليون تومان هزينه برمي‌دارد، رفتن به ماه عسل (براي نمونه سفر به مشهد) با هواپيما و اقامت 4 روزه در يک هتل 4 ستاره حدود يک ميليون و 100 هزار تومان هزينه در پي دارد.

اجاره يک واحد آپارتمان 45 متري در مناطق متوسط شهر بيش از 25 ميليون تومان و خريد چنين خانه‌اي حدود 90 ميليون تومان براي تازه داماد هزينه دارد، خريد يک ماشين صفر کيلومتر توليد داخل کشور بسته به شيوه خريد آن (ليزينگي يا نقدي) از حدود 5 ميليون تا 18 ميليون تومان هزينه دارد.

در جامعه ايراني حدود 50 درصد افراد در طبقه متوسط قرار دارند و بين 20 تا 25 درصد جزو افراد فرودست جامعه محسوب مي‌شوند که در تامين هزينه‌هاي زندگي خود دچار مشکلاتي هستند.

يک جوان متعلق به طبقه متوسط چه اين که کارمند رسمي دولت باشد يا در بخش خصوصي کار کند با مدرک ليسانس يا فوق‌ليسانس بين 500 تا 800 هزار تومان در ماه حقوق مي‌گيرد.

اگر يک جوان بدون وقفه تا مقطع ليسانس تحصيل کند و بدون تلف کردن وقت دو سال خدمت سربازي را بگذراند، در 24 سالگي به نقطه‌اي مي‌رسد که بتواند شغلي داشته باشد. اين جوان اگر فقط يک سال براي يافتن شغل مناسب تلاش کند در سن 25 سالگي صاحب درآمد مي شود.

*36ميليون تومان براي شروع زندگي ؟

حالا اگر در نظر بگيريم متوسط درآمد يک جوان در ماه 600 هزار تومان است، يعني در سال 7 ميليون و 200 هزار تومان درآمد خواهد داشت و با در نظر گرفتن شرايط تورم به صورت خوش‌بينانه و اين که يک جوان مجرد تمامي درآمد خود را طي پنج سال پس‌انداز کند در 30 سالگي حدود 36 ميليون تومان پول نقد خواهد داشت که در شرايط امروز با اين پول حتي نمي‌تواند از پس تمامي هزينه‌هاي مربوط به عروسي، ماه عسل و تهيه مسکن و خودرو بربيايد.

در حالي که پيش و پس از برگزاري مراسم عروسي، هزينه‌هاي بسيار زيادي وجود دارد که بسياري از آن‌ها بايد از طرف داماد پرداخت شود و هيچ کدام از آن‌ها در فهرست هزينه‌هاي بالا مطرح نشده است .

شايد همين دلايل باعث شده است که 60 درصد از پسران بهترين سن ازدواج را بين 25 تا 29 سال دانسته‌اند و 23 درصد ازآن‌ها گفته‌اند که سن مناسب براي ازدواج پسران 30 تا 35 سال است.

منبع: هفت صبح

انتهای پیام/
برچسب ها: پسر ، ایرانی ، ازدواج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
mohsen
۱۹:۲۲ ۱۳ اسفند ۱۳۹۱
دقیقن مشکل همیناست که گفتید سنم رفته بالا خیلی هم دوست دارم ازدواج کنم ولی وقتی به کرایه خونه و خرج و مخارج عروسی فکر میکنم پشیمون از یه طرف خرجی خوانوادرو میدم از یه طرف حقوقم کمه سر ماه یه چیزی هم بدهکار میشم چیزی تهش نمیمونه که پس انداز کنم . حالا فقط امید اینو دارم یه دختر بیاد ازم خواستگاری کنه و خرج و مخارج عروسی و هم خودش بده :D
آخرین اخبار