سعید سلطانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تولید 90 درصدی گوشت مورد نیاز کشور در داخل، اظهار داشت: تنها 10 درصد گوشت مورد نیاز از طریق واردات تأمین می شود که معادل آن دام های نارس به کشورهای طرف قرارداد به قیمت روز صادر می شود.
وی ادامه داد: در بحث خوراک دامی، از مجموع 60 میلیون تن علوفه مورد نیاز کشور را 40 میلیون تن علوفه پرحجم و حدود 20 میلیون تن را خوراک های دامی یا علوفه متراکم شامل می شود که تبدیل به کنسانتره شده و برای تغذیه بهینه دام ها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: از این میزان میزان حدود 13 میلیون تن در داخل تولید شده و هفت میلیون تن واردات داریم که اگر در رابطه با تأمین 7 میلیون تن خوراک کسری دام ها نتوانیم به هنگام عمل کنیم، طبیعی است که به دلیل تأثیر این کمبود در میزان تولید و قیمت تمام شده بازار تحت الشعاع قرار می گیرد .
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای دامداری کشور گفت: با ورود اتحادیه به بحث خرید تضمینی نهاده های دامی و حذف واسطه گران توانستیم ضمن تأمین به هنگام و توزیع هدفمند و کارشناسی نهاده بین دامداری ها، در بحث کنترل قیمت ها هم موفق عمل کنیم.
وی خرید تضمینی علوفه را پیش مقدمه ای برای کنترل قیمت فرآورده های لبنی به خصوص شیر برشمرد و تأکید کرد: شیر کیلویی 1100 تومانی مطابق توافق با دولت 960 تومان درب کارخانه تحویل مشتری داده می شود و در مقابل چهار قلم نهاده دامی با هدف حمایت از دامداران تحویل دامداران داده می شود.
وی خاطرنشان کرد: طرح خرید تضمینی گوشت هم در دولت مطرح، طرح تصویب و مجوزهای لازم اخذ شده است. در این طرح نهاده های مورد نیاز دامداران تأمین و تحویل دامداران می شود و وجه یا قیمت نهاده دامی 9 ماه بعد از دامداران دریافت می شود.
سلطانی تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح ضمن امکان خرید تضمینی گوشت نهایت نوسان قیمت گوشت در قیاس با سال قبل 5 تا 10 درصد خواهد بود، البته برای اجرایی شدن چنین طرح های باید از موازی کاری ها و تناقص در مصوبات امتناع کنیم و مدیریت واردات و صادرات را در یک جا متمرکز کنیم.
وی با اشاره به اینکه هزینه هر گونه موازی کار و تناقض در اجرای مصوبات بر دوش تولیدکننده خواهد بود، اظهار داشت: در کارگروه ملی توسعه بخش کشاورزی به ریاست رئیس جمهور و متولیان دخیل در امر دامداری و کشاورزی تشکیل شده، طرح های مربوط به مدیریت واردات و صادرات علوفه، شیر و گوشت با هدف متمرکز کردن سیاست های وارداتی و صادراتی در این حوزه مطرح است که در صورت نهایی شدن و اخذ مصوبات قطعاَ دیگر هیچ مشکلی در زمینه تأمین گوشت و فرآوردهای لبنی و شیر نخواهیم داشت./خ