وی افزود: در ایران متوسط نرخ رشد بیماران تحت درمان بیماری های کلیوی نسبت به متوسط جهانی بالاتر است سالیانه 12درصد به بیمارانی که نیاز به همودیالیز دارند افزوده می شود، آمار به این معناست که نیاز بیشتری به دستگاه های دیالیز و هزینه بیشتری برای مردم و نظام سلامت را طلب می کند باید توجه داشت که در کل کشور 46 هزار بیمار مبتلا به نارسایی کلیه، 23200 بیمار همودیالیز و 1850 بیمار پیوند شده در کشور وجود دارد.
محقق ادامه داد: تعداد بخش های دیالیز صفاقی 51 بخش، همودیالیز 453 بخش، تعداد دستگاه های دیالیز 4200 و نسبت بیمار به دستگاه دیالیز 5.3 است که باید طبق استاندارد جهانی این نسبت 4 باشد.
وی با بیان این که همودیالیز برای یک فرد سالانه 18 میلیون تومان هزینه دارد عنوان کرد: شیوع بیماری کلیه در ایران 615 بیمار به ازای 1 میلیون نفر جمعیت است همچنین بروز آن در ایران 85 بیمار به ازای یک میلیون نفر می باشد.
وی با تاکید بر این که شیوع نارسایی کلیه در جهان 1040 بیمار به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است تصریح کرد: 50 درصد بیماران کلیوی همودیالیز هستند و 47 درصد آن ها نیاز به پیوند دارند باید توجه داشت عوامل متعددی در جامعه باعث شده که تعداد بیماران کلیوی بیشتر شود یکی از این عوامل شیوع دیابت در کشور است که اگر بتوانیم بیماری دیابت را کنترل کنیم اثر بسیار زیادی در کاهش آمار بیماران نیازمند به دیالیز خواهیم داشت.
محققی با اشاره به این که 45 درصد بیماران ما دیابتی هستند ادامه داد: پرفشاری خون نیز دومین عامل شیوع نارسایی کلیه در کشور است که کنترل این امر هم می تواند به کاهش بیماران کلیوی در جامعه کمک کند بنابراین با توجه به کنترل دیابت و فشار خون و تغییر شیوه ی زندگی می توانیم در کاهش شیوع بیماری های کلیوی به خصوص نارسایی کلیوی موفق شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: افزایش بار مالی درمان و دیالیز بیماران کلیوی بار مالی زیادی را به نظام سلامت تحمیل می کند به طوری که معاونت درمان امسال 20 میلیارد تومان يارانه برای فیلتر دستگاه های دیالیز هزینه کرده که اگر ما حداکثر نصف این هزینه را در پیشگیری صرف می کردیم بسیار موفق تر بودیم./ع2