به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران درخصوص وجه تسمیه این کوه نظرات متفاوتی ارائه شده است برخی وجود مارهای فراوان را سبب نامگذاری آن دانسته اند بعضی علت نامگذاری آن را انتساب این قلعه به اقوام مار (مارد- آمارد) که قبیله ای قبل از ورود آریاها میان کادوسی ها و تپورها در محل تنکابن امروزی وحوالی آن سکونت داشته اند دانسته اند از این قلعه برای نخستین بار درکتاب جامع التواریخ خواجه رشید الدین فضل الله همدانی و ازد وقتایعی که در سال 536 هجری قمری در این قلعه اتفاق افتاده وقلعه به تسخیر اسماعیلیان درامد سخن به میان آمده است.
مصالح به کار رفته در ساخت قلعه سنگ وملات ساروج است.
بقایای معماری قلعه شامل باروری شمالی به طول 33 متر شرقی به طول 70/17 متر باروی ضلع غربی به طول 80/14 متر می باشد بخش کوچکی از برج شلع شمال غربی در مجاورت دکل فرستنده صدا و سیما بر جای مانده است.
وجود قلعه تاریخی وزیبای طبیعی قلعه مارکو آن را تبدیل به یکی ازمهمترین جاذبه های فرهنگی طبیعی شهرستان رامسر نموده است.
همچنین قلعه شاهنشین (قلعه بند) بر روی کوه جنگلی در ضلع جنوبی هتل های جدید و قدیم در شهر رامسر واقع شده است.قدمت قلعه با استناد به متون تاریخی به قرن ششم هجری – قمری می رسد.
این قلعه در سال 520 هجری قمری و در زمان کیا بزرگ امید و جانشین حسن صباح ساخته شد.
در کتاب زیده التواریخ از این قلعه سخن به میان آمده است.
قلعه دارای نقشه مستطیل شکل بود و بقایای معماری برجای مانده شامل اتاق ها ، پله و آب انباری که با استفاده از مصالح آجر، سنگ و ملات ساروج ساخته شده است.
رامسر غربی ترین شهرستان مازندران از شمال به دریای خزر از جنوب به ارتفاعات البرز میانی ( منطقه الموت از توابع استان قزوین ) از غرب به بخش چاپکسر از توابع استان گیلان وازشرق به شهرستان تنکابن منتهی می گردد.
مساحت کل شهرستان 688 کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی آن 50 درجه و 40 دقیقه طول شرقی و46 درجه و52 دقیقه عرض جغرافیایی از نصف النهار گرینویچ است.
آب وهوای رامسر معتدل ومرطوب است./س