به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ مسعود اسدي گفت: متاسفانه تنها یک ششم اعتبار طرح 800 هزار هكتاري كشاورزي موسوم به طرح احیای دشت های خوزستان و ایلام پرداخت شده است.
وي گفت: از مجموع 310 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای احیای طرح 800 هزار هكتاري در سال جاري، تاکنون فقط 47 میلیارد تومان یعنی یک ششم آن پرداخت شده و همين امر باعث شده بخشی از واحدهای کارگاهی مجری بدلیل نبود اعتبار تعطیل شده و در صورت ادامه روند مابقی واحدها نیز تعطیل شده و پس از گذشت 17 سال اجرای این طرح متوقف خواهد شد.
وی تاکید کرد: به طور قطع نبود اعتبار کافی، علاوه بر خسارات هنگفت به دولت موجب ضرر و زیان بخش کشاورزی می شود.
به گفته رئيس مجمع ملي تشكل هاي كشاورزي ايران، در پی سفر سال 75 مقام معظم رهبری به خوزستان، مقرر شد 800 هزار هکتار از اراضی دشت های خوزستان و ایلام احیا و در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
اسدي ادامه داد: این در حالی است که استان خوزستان به دلیل پرآبی، نیروی کار مستعد و آب و هوای خوب از توانمندی های بالایی در بخش کشاورزی برخوردار است.
وي گفت: اجرای طرح 800 هزار هكتاري در دولت نهم و دهم در پروژه های عمرانی در بخش تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، زهکشی و آبرسانی عملیاتی شد. موسسه جهاد نصر وابسته به وزارت جهاد کشاورزی هم از سال 89 مجری طرح احیای دشت های خوزستان و ایلام شده است.
مسعود اسدي افزود: در راستای اجرای این طرح، کشاورزان اراضی خود را برای احیا به واحدهای کارگاهی تحویل داده اند که در حال حاضر به صورت نیمه کاره باقی مانده است. ضمن اینکه در خصوص زمان تحویل زمین قراردادهای کتبی بین کشاورزان و مجری طرح رد و بدل شده که ادامه این روند موجب اعتراض کشاورزان می شود.
به گفته وی، معاونت راهبری رئیس جمهوری متولی اصلی تامین اعتبار پروژه احیای دشت های خوزستان و ایلام است و در صورتی که معاونت راهبردی رئیس جمهوری و وزارت جهادکشاورزی بودجه لازم را برای اجرای این طرح تامین کند، به طور قطع بخش کشاورزی تقویت می شود./س