"جوزف استیگلیتز"، اقتصاددان آمریکایی و استاد در دانشگاه کلمبیا است. او به ذلیل دیدگاه انتقادی خود نسبت به مدیریت جهانی ، اقتصاد بازار آزاد و برخی از نهادهای بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی شناخته شده است. او یک نوجوان کنجکاو بود که عمیقا تحت تاثیر فقر، تبعیض و بیکاری بود. استیگلیتز در بسیاری از تحقیقات شرکت داشته وعضو بخشی از سازمان های مشهور و دانشگاه ها بوده است. او با بسیاری از موسسات لیگ آیوی همکاری داشته است . او یک اقتصاددان کینزی جدید است،کینزی مکتبی است مربوط به اقتصاد کلان معاصرکه براساس ایده های کینزجان اقتصاددان انگلیسی قرن بیستم بود.
جوزف استیگلیتزدر فعالیت های اقتصادی خود از مینارد جان کینز و رابرت سولو تاثیرات زیادی گرفته است و همچنین جوزف استیگلیتز بر دو اقتصاد دان مشهور حال حاضر پل گراکمن و جیسون فرمن تاثیرات بسیاری نهاده است.
کتاب و نشریات
استیگلیتز درکنار انتشار بسیاری از مقالات فنی اقتصادی (بیش از 3000)، کتاب های بسیاری را تالیف و تدوین نموده است. اوموسس یکی از مجلات اقتصاد ی برجسته - «مجله جنبه های اقتصادی" است که به بیش از ده زبان ترجمه شده است.
برخی از کتاب های معروف و جدید ترین عبارتند از
• "سقوط آزاد: امریکا، بازارهای آزاد، و غرق شدن اقتصاد جهانی" (2010)
• " جنگ سه تریلیون دلاری: هزینه های واقعی جنگ عراق" (2008)
• "ثبات با رشد اقتصاد کلان، آزادسازی و توسعه" (2006)
• "جهانی شدن" (2006)
• "تجارت منصفانه برای همه" (2005)
• "پارادایم جدید اقتصاد پولی" (2004)
• خروش دهه نود: تاریخ جدید دهه مرفه ترین های جهان "(2003)
• جهانی شدن و نارضایتی های آن "(2002)
• "سوسیالیسم کجا ست"
زادگاه:ایندیانا
مرگ:13دسامبر 2009
ملیت:آمریکایی
رشته فعالیت:اقتصاد کلان
کتاب علم اقتصاد وی پراستفادهترین کتاب درسی دانشگاهی در تاریخ جهان بوده است. اول بار در ۱۹۴۸ منتشر شد، به ۲۲ زبان ترجمه شد، وفروش بیش از ۵۰۰۰۰ نسخه از آن دریک سال، نویسندهاش را ثروتمندترین اقتصاددان پس از ريکاردو کرد.
رابرت سولو برنده نوبل و همکار ساموئلسون در ام.آي.تي اظهار می دارد که وقتی اقتصاددانان "با برگه ای از کاغذ برای محاسبه و تحلیل چیزی نشستهاند، باید اذعان کرد هیج کس در گردآوری ابزارهای مورداستفاده و ایدههای بکار رفته ایشان مهمتر از پل ساموئلسون نبوده است."
پل کروگمن، بهترین و درخشانترین دانشجو و ستایشگرش نوشته است: " بیان همه عظمت ساموئلسون دشوار است . بیشتر اقتصاددانان واله آنند که بتوانند حتی برای یک مرتبه مقاله ای بدعت گذار بنویسند که از اساس شیوه تفکر مردم را درباره برخی موضوعات تغییر دهد. ساموئلسون چندین مرتبه نوشت: ازتجارت بين الملل تا فايننس تا تئوري رشد تا سفته بازي تا رفاه ، تقریباً همه چیز، پایه بسیاری از چیزهایی که ما می دانیم یک مقاله کلیدی از ساموئلسون است که برنامه کاری نسلی از دانش پژوهان را تنطیم کرده است."
پل ساموئلسون به خزانه داری، هیئت مدیره فدرال رزرو، دایره بودجه و شورای مشاوران اقتصادی ریاست جمهوری مشاوره می داد.از ساموئلسون خواسته شد تا رئیس شورای مشاوران اقتصادی کندي ، جانسون و کارتر باشد. او نپذیرفت، و در اصل، هیج منصب دولتی را بدست نگرفت زیرا همچنان که خودش اظهار می داشت، نمی خواست خود را در موقعیتی قرار دهد که نتواند آنچه را که باور دارد را بگوید و بنویسد
لقب : پدر اقتصاد مدرن
زادروز : 16 ژوئن 1723
زادگاه : اسکاتلند
تاريخ مرگ : 17 ژوئيه 1790
"آدام اسمیت " فيلسوفي اسکاتلندي بود که از او به عنوان پیشروی اقتصاد سياسي و پدر علم اقتصاد مدرن یاد میشود. وی همچنین از نظریهپردازان اصلی نظام سرمايه داري مدرن به شمار میرود؛ اسمیت ایدههای خود راجع به اقتصاد را در کتاب خود ثروت ملل به تفصیل شرح داده است.
در ۱۵ سالگی، اسمیت وارد دانشگاه گلاسکو شد و شروع به خواندن فلسفه اخلاق و فلسفه اجتماعی کرد در ۱۷۵۱ میلادی به مقام استاد منطق در اين دانشگاه رسید و سال بعد در همین دانشگاه شروع به تدریس منطق کرد.
شهر گلاسکو مرکز جدی مطالعه و پژوهش و یکی از کانونهای روشنگري اسکاتلندبود. وی مدتی به پاريس رفت و با دکتر "کنه "پزشک دربار لوئي پانزدهم که بنیانگذار مکتب اقتصادی فيزيو کراسي بود به گفتگو پرداخت. به رغم عقاید جاری عصر که منبع ثروت را طلا و نقره میانگاشت، کنه ،زمين را یگانه سرچشمه ثروت می دانست و عقیده داشت ثروت از تولید سرچشمه میگیرد؛ او فقط طبقات کشاورز را مولد واقعی ثروت میدانست . اسمیت پس از بازگشت کتاب بررسي درباره ماهيت و علل ثروت ملل را در ۱۷۷۶ منتشر کرد. در سال ۲۰۰۷، بانک مرکزی بریتانیا سری جدیدی از اسکناسهای ۲۰ پوندي را با تصویر آدام اسمیت منتشر کرد.
آثار
او با نوشتن دو کتاب به نامهای نظريه عواطف اخلاقي در سال 1759 و کتاب بررسي درباره ماهيت و علل ثروت ملل در سال ۱۷۷۶ شناخته شد. کتاب آخر یکی از اولین تلاشها برای مطالعهٔ سیستماتیک پیشرفت تاریخی صنایع و تجارت در اروپا است.
معروف ترین آثار كینز عبارتند از "پیامدهای اقتصادی صلح” كه وی در آن، پیش بینی كرده بود كه میزان زیاد غرامت كه برای ژاپن و آلمان وضع شده، به بی ثباتی سیاسی منجر خواهد شد؛ و كتاب "نظریه عمومی اشتغال، بهره و پول”، كتاب اخیر علاوه بر پیامدهای اقتصادی، تاثیرات عظیم اجتماعی، سیاسی و ایدئولوژیك نیز بر جای گذاشته است.
كینز در "نظریه عمومی” كه در سال های ركود اقتصادی دهه 1930 نگاشته شد، استدلال می كند كه ركود های اقتصادی، مشكلات كوتاه مدتی هستند كه از نبود تقاضا ناشی می شوند. وی یك راه حل ساده برای این مسئله پیشنهاد كرد: دولت باید از طریق هزینه های عمومی، میزان تقاضا را بیشتر كند. به محض اینكه اقتصاد به دوران رونق بازگشت، دولت می تواند از طریق افزایش مالیات و كاهش مخارج عمومی، كسری بودجه خود را جبران نماید.
زادروز : 31 ژوئيه 1912
زادگاه : نيويورک
تاريخ مرگ : 16 نوامبر 2006
جوايز : مدال آزادي ، جايزه نوبل اقتصاد 1976
"فرید من"، قهرمان بازارهای آزاد، تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه راجرتز نیوجرسی شروع کرد، فوق لیسانس خود را از دانشگاه شیکاگو گرفت و در سال ۱۹۴۶ موفق به دریافت مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه کلمبیا شد. فریدمن دانشگاه شیکاگو کانون فکری را ایجاد کرد که بعدها چندین نفر از اعضای آن برنده جایزه اقتصاد نوبل شدند و این کانون فکری به «مکتب اقتصادی شیکاگو» معروف شد.
فریدمن در سال ۱۹۶۲ کتاب" سرمایهداری و آزادی" را منتشر کرد، که مهمترین کتاب وی است و در آن از هرچه کمتر شدن نقش دولت در بازار آزاد، برای ایجاد آزادی سیاسی و اجتماعی دفاع کرد و نقش اقتصاد سرمایه داری در جامعه آزاد را مورد بحث قرار داد. این کتاب در بیش از 500 هزار نسخه به چاپ رسیده و به 18 زبان ترجمه شده است.
نظریات فریدمن
فریدمن، نشان داد برای کنترل تورم و جلوگیری از افزایش هزینه تولید منجر به رکود، متغیرهای پولی و حجم نقدینگی باید متناسب با نرخ رشد اقتصادی تنظیم شود ودیگر تحقیقی که نام میلتون فریدمن را برسر زبانها انداخت، مربوط به رابطه بین بیکاری و تورم بود.
جوایز:
مدال جان بیتس کلارک در 1951
نوبل اقتصاد در 1976
نشان ملی علوم در 1988
مدال آزادی، نشان ویژه ریاست جمهوری در1988