به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛"هدایت الله میرمرادزهی" ، نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی ، در کمیته توسعه پایدار و تجارت اتحادیه بین المجالس، درباره سازوکارهای جدید در تجارت عادلانه و فرایند توسعه پایدار گفت: ریشه کنی فقر، تغییر الگوهای ناپایدار تولید و مصرف، مدیریت و حمایت از منابع طبیعی توسعه اقتصادی و اجتماعی از اهداف و ملزومات اساسی توسعه پایدار است.
وی افزود: با توجه به بحران مالی جهان در سال های اخیر ، نیازمند یک نظام مالی پایدار، منصفانه و شفاف هستیم تا افزایش رفاه و توسعه پایدار را باعث شود.
وی ایفای نقش موثرتر پارلمان کشورها را برای تحقق توسعه پایدار به ویژه در جوامع در حال توسعه خواستار شد.
همچنین "بهروز نعمتی" ، نماینده مردم اسد آباد در مجلس شورای اسلامی در کمیته دموکراسی و حقوق بشر اتحادیه بین المجالس درباره استفاده از رسانه ها از جمله شبکه های اجتماعی در ارتقای دموکراسی و مشارکت شهروندان سخنرانی کرد.
او درک تنوع فرهنگی، احترام به ادیان و مذاهب گوناگون و پرهیزاز نابردباری، نفرت، خشونت و خصومت را از مباحث مهم حقوق بشری در جهان دانست و گفت: رسانه ها جایگاه حائز اهمیتی در این ارتباط دارند و می توانند نقش موثری در گسترش گفت و گوی میان مذاهب، فرهنگ ها و تمدن ها ایفا کنند.
وی افزود: چنانچه ظرفیت رسانه ها به ویژه جریان رسانه ای قدرتمند امپراتوری رسانه ای وابسته به نظام سلطه ، بر خلاف اصول و اهداف منشور ملل متحد در جهت تحریک تنفر مذهبی و اعتقادی، تبعیض نژادی بیگانه ستیزی، تروریسم و افراط گری به کار گرفته شود قطعا غیرسازنده و موجب نگرانی جدی است.
در نشست زنان اتحادیه بین المجالس هم خانم "حلیمه علی" نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نقش و جایگاه زنان در جمهوری اسلامی سخنرانی کرد.
او با اشاره به ظرفیت های قابل توجه زنان برای مشارکت در فرایند توسعه پایدار به بیان دستاوردهای کشورمان در عرصه ارتقای موقعیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زنان در دوران پس از انقلاب پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از سه دهه حیات خود تلاش ویژه برای افزایش میزان ایفای نقش زنان در عرصه سیاست، اجتماع و اقتصاد و فرهنگ انجام داده است.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون برنامه های مدونی را برای ارتقای هر چه بیشتر ظرفیت های زنان برای مشارکت فعال در حیات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی شان در دست اجرا دارد.
گفتنی است؛پیش
از آغاز یکصد و بیست و هشتمین همایش مجمع بین المجالس جهانی (IPU) در کیتو
پایتخت اکوادور ، نشست های بین المجالس مناطق مختلف برگزار شده است.
"موید
حسینی صدر" نماینده مجلس شورای اسلامی که به عنوان رئیس هیات ایرانی به
اکوادور اعزام شده است، در این نشست گفت: موضوع سوریه به صورت یک مسئله مهم
در جهان امروز باید مورد توجه پارلمان های جهان قرار گیرد و اتحادیه بین
المجالس باید در قالب ماده اضطراری پیشنهاد شده از سوی سوریه، از حل و فصل
مسالمت آمیز و بدون خونریزی بحران این کشور حمایت کند.
در این چارچوب
گروه آسیا-اقیانوسیه بین المجالس، گروه نمایندگان جمهوری اسلامی ایران را
برای عضویت در کمیته نگارش ماده اضطراری کنفرانس و نیز کمیته دائمی اول
اتحادیه تحت عنوان کمیته صلح و امنیت بین الملل انتخاب کرد.