دستگاه قضایی عربستان، شیخ نمر النمر، روحانی شیعه را به محاربه متهم کرده است.

به گزارش حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران رسانه‌های عربستان گزارش دادند، دادستانی این کشور برای "نمر باقر النمر"، روحانی شیعه تقاضای حکم اعدام کرده است. النمر که در ماه ژوییه ۲۰۱۲ دستگیر و زندانی شده بود، روز دوشنبه هفته جاری دادگاهی شد.
 
دادستانی عربستان این روحانی را متهم به "کمک به تروریست‌ها"، "تحریک به اغتشاش" و "محاربه" کرده؛ اتهامی که مجازات آن مرگ و اعدام است.
 
حکم اعدام برای شیخ نمر باقر النمر در شرایط پرتنشی تقاضا شده است. شیعیان عربستان از دو سال قبل در اعتراض به اعمال تعبیض علیه خود، اعتراضاتی را آغاز کرده‌اند که مرکز آن استان القطیف در شرق عربستان است. در یک درگیری خونین میان پلیس و تظاهرکنندگان در این استان، ۱۶ معترض و یک مامور امنیتی کشته شدند.
 
دولت عربستان پس از این واقعه، معترضان را به خشونت متهم ساخت. تظاهرکنندگان اما متقابلا نیروهای امنیتی این کشور را متهم به تیراندازی به سوی تجمع مسالمت‌آمیز خود کردند.
 
شیعیان عربستان می‌گویند که اکثریت سنی این کشور، آن‌ها را به حاشیه رانده‌اند. ۲ میلیون نفر از جمعیت ۵ / ۲۷ میلیون نفری عربستان را شیعیان تشکیل می‌دهند.
 
براساس اين خبر به نقل از ستاد حقوق بشر؛ شيخ النمر در تابستان سال ۲۰۱۲ در العوامیه، شهر مجاور القطیف دستگیر شد. پلیس عربستان می‌گوید وی در زمان بازداشت، در اتومبیل خود، اسلحه داشته و در صدد فرار بوده است. هواداران النمر این اتهامات را رد می‌کنند.
 
شیعیان عربستان بلافاصله پس از بازداشت النمر به خیابان‌ها ریختند. تنها در همین روز سه نفر از معترضان طی درگیری‌ها کشته شدند.
 
وزیر کشور عربستان در سال گذشته، فهرستی ۲۳ نفری از افرادی ارائه کرد که به گفته وی در ناآرامی‌های استان القطیف دست داشتند و طبق فرمان "یک قدرت خارجی" عمل می‌کردند. النمر نیز متهم به ارتباط با این افراد در زمان متواری بودن آن‌ها شد.
 
در حال حاضر ۱۶ شهروند شیعه عربستان به اتهام جاسوسی در زندان به سر می‌برند.
 
شیخ نمر النمر همچنین به دخالت در امور داخلی بحرین متهم شده است. شیعیان بحرین نیز به سیطره سنی‌ها در حاکمیت این کشور و نادیده گرفتن خود اعتراض دارند. فاصله بحرین با استان القطیف در عربستان حدود ۲۵ کیلومتر است.
 
۳۷ تن از رهبران شیعی عربستان سعودی در واکنش به اتهامات اخیر دولت علیه معترضان شیعه، بیانیه‌ای صادر کرده و نسبت به تنش‌های فرقه‌ای و مذهبی و نادیده گرفتن مطالبات اصلاح‌طلبانه در این کشور هشدار دادند.
 
یک مفتی سنی نیز به تازگی از دولت عربستان خواست که یا معترضان شیعه را آزاد کند و خدمات عمومی را بهبود بخشد، یا خطر به خیابان ریختن مردم را به جان بخرد.
 
عربستان سعودی تاکنون از تندباد اعتراضات مردمی در جهان عرب مصون مانده است.

انتهاي پيام/

برچسب ها: دادستان ، عربستان ، شیخ ، نمر ، اعدام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار