محمد کاظم شفیعی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: آلودگی های غذایی و بیماری های مرتبط غذا، از جمله مشکلات و معضلات بسیار مهم در اغلب مناطق جهان است و هزینه های جانی و مالی زیادی را بر جوامع تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه راهکارهای متعددی برای پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا وجود دارد تصریح کرد: این راهکارها عمدتا با همکاری های بین بخشی و بین المللی همه کشورها باید صورت گیرد و در صورتیکه این مهم اتفاق نیافتند، نمی توان به حل مشکلات موجود بهداشتی و ایمنی مرتبط با مواد غذایی امید چندانی داشت.
شفیعی با اشاره به لزوم تلاش گسترده همه افراد جامعه در حل مشکلات غذایی، تاکید کرد: با توجه به بهداشت و ایمنی پایین مواد غذایی و توزیع ناعادلانه غذا در بین مردم جهان، تلاش همگانی و مشارکت فعال همه افراد جوامع مختلف در زمینه آموزش بهداشت و امینیت غذا، راهکار برون رفت از شرایط نامناسب تغذیه است.
وی یاد آور شد: بخش عمده ای از مواد غذایی که به دست مصرف کنندگان در نقاط مختلف جهان می رسد، آلوده است و البته نمی توان با امکانات موجود و شرایط تولید غذا، آلودگی های غذایی را به طور کامل حذف کرد.
شفیعی با بیان اینکه آگاهی اغلب مصرف کنندگان و تولید کنندگان در خصوص تولید مصرف مواد غذایی به صورت بهداشتی و ایمنی پایین است،اظهار داشت: می توان با آموزش همگانی مردم، جلب کمک ها و مشارکت های همه افراد جوامع مختلف و مدیریت مناسب بهداشتی و ایمنی غذا، وضعیت کنونی را اصلاح کرد.
وی خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی مردم در خصوص بیماری های ناشی از غذا، خطرات و عوارض برخی از غذاها و عملکرد ها بر سلامتی و همچنین ایجاد حس مسئولین پذیری در مردم، موضوعات فراموش شده ای است که باید مورد توجه مسئولان دولتی و متصدیان بهداشتی در جهان قرار گیرد./ح