دکتر بابک کرسفی، عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و همچنین سرپرست تیم روبات پرنده MRLدانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین درگفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت : با توجه به تحریم ها علیه ایران و وجود چالش هایی در بحث تهیه قطعات و مشکلات هزینه 5تا 10برابر بیشتر از قیمت واقعی تیم MRLتوانست برد IMUکه برای هدایت روبات نیاز است با قطعات موجود در کشور و با هزینه 1/5 میلیون تومان در مقایسه با هزینه خرید 12میلیونی آن را بسازند .
وی در ادامه افزود : برای اولین بار در ایران موفق به ساخت و استفاده از صفحه کربن داخلی شدیم .
کرسفی اظهار داشت : کاهش وزن از 2کیلوگرم به 1/300 کیلوگرم داشته ایم و علاوه بر این تغییر سخت افزاری موفق به ارتباط بین روبات و کامپیوتر برای خود مختار کردن روبات پرنده شده ایم و در دو قسمت دستی و خود مختار لیگ روباتهای پرنده شرکت می کنیم .
وی هدف از شرکت در این مسابقه را بیان کرد ، تیم MRL باحدود 16عضو فعال در این مسابقات شرکت کرد برای آزمودن توانایی خودمختاری روبات جدید و آشنا شدن با نقاط ضعف آن برای آمادگی شرکت در مسابقات جهانی فرانسه که اواخر تابستان برگزار می شود.
وی اذعان داشت : هدف این تیم صرفاً قهرمانی در مسابقات نیست بلکه کسبت توانایی ساخت روبات پرنده در وزن های مختلف است با توجه به کاربردهای متنوعی که در بحث های امدادگری ، بازرسی و کنترل در صنایع مختلف از جمله صنعت برق و پتروشیمی و بسیاری کاربردهای مختلف دیگر در صنایع دارد و ویژگی که این نوع روبات دارد به این صورت است که روبات برای استفاده کاربردی نیاز به تغییر ندارد و به همین صورت استفاده می شود.
سرپرست تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در پایان در بحث تجاری سازی خاطر نشان کرد : دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در تلاش است تا بتواند از خروجی تیم ها در صنایع مختلف استفاده کند که این مستلزم اعتماد سازمانها می باشد ./ح