به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ شهناز باشتی ، کارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، با بیان این مطلب اظهار داشت: افزايش فشار خون در مردها و يا افرادي که در محيط کار مورد حمايت قرار نمي گيرند، بيشتر ديده ميشود.
شهناز باشتی افزود: در عرصه روانشناسی و روانپزشکی، استرس را حالتی از اضطراب میدانند که فرد موقعی آن را را تجربه میکند که حوادث و مسئولیتها، افزون بر آن مقداری است که او بتواند با آن ها کنار بیاید.
وی تصریح کرد: استرس نوعی آشفتگی جسمی و ذهنی است که با افزایش ضربان قلب، تنفس سریع، تعریق، احساس درد در قفسه سینه، احساس لرزش در اندام ها و به ویژه در دست ها، گرفتگی عضلات پشت و گردن، سردرد، سرگیجه، احساس خفگی، احساس تهوع و درد در ناحیه شکم، بی قراری و احساس از دست دادن تعادل روانی همراه است.
وی با بیان این که همه استرسها بد نیستند، گفت: بعضی استرسها میتوانند خوشایند و لذت بخش باشند؛ مانند ازدواج، عاشق شدن، بچه دار شدن، قبولی در کنکور، رفتن به مرخصی و تعطیلات که جزو حوادث مثبت زندگی به حساب میآیند.
باشتی ادامه داد: بر اساس تحقیقات مشخص شده که استرسها مي تواند در افراد مختلف منجر به ابتلا به بيماري قلبي، افسردگي و ايست قلبي شود، البته در اين پژوهش محققان تحقيقات خود را بر روي تاثير استرس هاي کاري بر روي فشار خون متمرکز کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد: افزايش فشار خون در افراد يکي از اصليترين فاکتورهاي ايست و حمله قلبي است و بسياري از افراد به اين بيماري مبتلا هستند.
این کارشناس ابراز داشت: استرس يکي از عوامل ابتلا به بيماري فشار خون است و دلايل متعددي از جمله نداشتن رژيم غذايي مناسب و نوشيدن مشروبات الکلي، خوردن نمک و ورزش نکردن در طول روز، براي ابتلا به اين بيماري وجود دارد. در عين حال کارشناسان معتقدند که فشارهاي کاري اهميت زيادي دارند، زيرا که سيستم عصبي و قلبي افراد را دچار اختلال مي کنند.