مصرف اسيدهاي چرب ترانس موجب افزايش LDL (کلسترول بد ) خون شده و به سلامت قلب آسيب مي رساند .


 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهدکارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه تغذيه مناسب نقش موثري در سلامت قلب دارد اظهار داشت :مصرف اسيدهاي چرب موجب کاهش HDL (کلسترول خوب) نيز شده و توصيه مي شود مصرف آن  به کمتر از 10درصد کل کالری مصرفی روزانه برسد .

دکتر زهرا اباصلتي حذف غذاهاي محتوي روغن هيدروژنه از جمله کيک ، کراکر و بيسکوئيت ، حذف مصرف روغن جامد هيدروژنه  را از جمله  راهکارهاي کاهش مصرف اين  نوع روغن برشمرد و اظهار داشت :‌ اسید چرب ترانس بطور طبیعی در بعضی غذاها ی حیوانی مانند گوشت گاو ،بره کره وشیر هم وجود دارد و توصيه مي شود بيش از مصرف برچسب ،مواد غذایی و اجزاء سازنده آن بررسي شود .

وي اسید چرب اشباع شده را از ديگر موارد آسيب رسان به سلامت قلب عنوان کرد و گفت :‌کره ،سس مایونز،کرم و.. دارای اسید چرب اشباع بالایی هستند که LDL (کلسترول بد )را بالا میبرد و منجر به ساخته شدن پلاک آترومی در عروق می شود.

کارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد  خاطر نشان کرد :‌به منظور حفظ سلامتي ، مصرف چربی اشباع محدود (حدود 5 درصد کل انرژی دریافتی)و روغن مایع گیاهی جایگزین مانند روغن زیتون وکانولا که محتوی چربی غیر اشباع بوده و برای سلامتی قلب مفید هستند استفاده شود همچنین مصرف گوشت پرندگان ، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود.

دکتر زهرا اباصلتي مصرف نمک بيش از نياز بدن موجب  افزايش فشار خون مي شود اظهار داشت :‌مقدار نمک توصیه شده 2.3 میلی گرم است حدود 1 قاشق مرباخوری و 1.5 میلی گرم برای افراد بالای 50 سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند

وي افزود: کاهش شکر اضافی نيز باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می شود افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بیشتر کرده همچنین باعث افزایش فشار خون و ریسک بیماری قلب عروقی می شود.

دکتر اباصلتي تاکيد کرد :‌بر اساس استانداردهاي جهاني  مصرف شکر در خانم ها 6قاشق و در مردها 9قاشق توصیه می شود آنچه بیشتر مشکل ایجاد می کند وجود شکر بالا در مواد غذایی مثل شیرینی ،شکلات،شربت ها و آبمیوه های مصنوعی می باشد/س 

 

برچسب ها: مصرف ، اسید ، های ، چرب ، ترانس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.