دکتر شانه ساز، معاون سازمان غذا و دارو در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: هم اکنون بیش از 60 میلیون دلار دارو در گمرک وجود دارد.
وی در خصوص نوع ارز تخصیص وارد شده به این داروها، عنوان کرد: هم اکنون منتظر مصوبات قانونی لازم الاجرا هستیم اما قرار است بخش عمده ای از این داروها با ارز مبادلهای ترخیص شود و معادل مابه التفاوت آن با نرخ مرجع و ارز مبادلهای در سیستم بودجهای وزارت بهداشت قرار گیرد تا از افزایش غيرقابل تصور دارو جلوگیری به عمل آید.
شانه ساز در خصوص قیمت این داروها گفت: این داروها باید با قیمت سابق خود فروخته شود و زمانی که ارز مبادلهای تخصیص داده شود قیمت ها فرق خواهند کرد.
وی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته با افزایش قیمت کمتری مواجه خواهیم بود، عنوان کرد: این مسئله به دلیل تخصیص بودجه 2 هزار میلیارد تومان حمایتی است.
وی افزود: همچنین سال گذشته 30 درصد داروی تولید داخل براساس ارز مرجع و 70 درصد مابقی با ارز آزاد و مبادلهای بود، اما امسال این 30 درصد براساس ارز مبادلهای خواهد بود و آن 70 درصد هرگز دستخوش تغییر نخواهد شد، بنابراین دارو با افزایش قیمت غیرقابل تصوری مواجه نخواهد شد.
شانه ساز در موضوع ارز ترخیص داده شده به دارو گفت: تنها داروهای یارانه ای با ارز مرجع ترخیص خواهند شد که در خصوص این مسئله با بانک مرکزی مذاکراتی بصورت شفاهی و کتبی صورت گرفته است.
معاون سازمان غذا و دارو اضافه کرد: میزان ارز مبادلهای تخصیص داده شده به تمام داروها مبلغ بین 200 تا 300 میلیون دلار است.
* بیمه ها در صورت تجویز حساب شده، داروها را پوشش می دهندشانه ساز در ادامه در خصوص پوشش بیمه دارو گفت: سال گذشته حدود 60 قلم دارو گران قیمت با مصوبه هیئت وزیران پوشش بیمهای شد و امسال در صورت تجویز حساب شده(تحت عنوان گایدلاینها) یقینا این کنترل و پوشش توسط بیمهها ادامه خواهد داشت.
*88 درصد یارانهها پارسال پرداخت شدشانه ساز عنوان کرد: سال گذشته میزان 88 درصد از یارانهها مربوط به سازمان غذا و دارو پرداخت شد و امسال نیز امیدواریم این روند ادامه یابد تا در مسئله دارو دچار مشکل نشویم.
*برخورد با پزشکانی که داروی خارجی تجویز می کنندشانه ساز با بیان این مطلب، اظهار داشت: در صورتی که پزشکی بدونن دلیل و عدم نیاز اقدام به تجویز داروی خارجی آن هم با قیمت گزاف کند، با راهکارهای قانونی و مناسب با آنها بخورد خواهد شد./ح