رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به بارور شدن نمونه های کشت شده گل محمدی به صورت دیم، گفت: این طرح، در زمینی به مساحت 150 هکتار از سال 1386 در استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
روانبخش رئیسیان افزود: برداشت گل محمدی در اردیبهشت ماه می باشد که در طرح ازمایشی کشت گل محمدی، دیم نمونههای کامل ارقام گل محمدی از 28 استان کشور جمعآوری و در تحقیقات آماری و انجام مطالعات ژنتیکی، اصلاحی و فیتوشیمیایی صفات مختلف گیاهی به ویژه تنوع ژنتیکی عملکرد گل و اسانس مورد بررسی قرار گرفت.
وی، با اشاره به اینکه عطر و اسانس گل محمدی دیم با کیفیت تر است اظهار داشت: از هر یک تن گل محمدی، یک هزار لیتر گلاب استحصال میشود و از هر 7 هزار لیتر گلاب نیز یک لیتر اسانس تولید میشود.
رئیسیان گفت: برای اجرای این طرح، 60 میلیون ریال هزینه شده است.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، صرفه جویی در مصرف آب، استفاده از زمین های غیر قابل کشت و مقاوم بودن در برابر سرما را از مزایای کشت گل محمدی به صورت دیم برشمرد. /س
برا کاشت به صورت دیم باید قلمه مخصوص دیم تهیه کرد؟