طرح جامع زعفران برای ارتقای توان رقابت در بازارهای خارجی و افزایش عملکرد در واحد سطح در استان فارس شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، استان فارس در تولید زعفران مقام پنجم کشور را دارد و با اجرای این طرح در سال 92 به رتبه سوم کشور دست می‌یابد.

رییس سازمان جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه، از چالش‌های تولید زعفران در این استان استفاده از روش‌های کشت سنتی است،افزود: درطرح جامع زعفران استفاده از روش‌های ارگانیک و صدور شناسنامه زعفران‌کاران برای اصلاح الگوی کشت مدنظر قرار گرفته است.

خرد گفت:کشت مکانیزه، دستیابی به بازارهای جدید، معادل‌سازی قیمت داخلی و خارجی و وارد کردن مردم به طرح از جمله اقدامات در اجرای این طرح است.

امسال60هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به توسعه کشت زعفران اختصاص داده شده که در مقایسه با سال گذشته حدود 15 درصد افزایش دارد.

وی افزود: تولید زعفران یکی از سخت‌ترین تولیدات در بخش کشاورزی است ، زیرا با وجود نیاز کم این محصول به آب و مقاوم بودن آن در شرایط سخت ، در زمان برداشت از هر 20 گل مناسب، فقط یک گرم زعفران حاصل می‌شود.

خرد گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از 3 و 7 دهم تن زعفران در فارس تولید شود.

استهبان قطب تولید زعفران در استان فارس است که به سبب آب و هوای مناسب بیش از 90 درصد زعفران استان را تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه در کشور میانگین تولید زعفران در مزارع به ازای هر هکتار حداقل 4 و حداکثر10 کیلوگرم است، گفت: در استهبان این میزان 7 کیلوگرم است.

استهبان، بوانات، آباده، اقلید و سپیدان از جمله شهرستان‌های تولید کننده زعفران در استان فارس به شمار می‌روند.

برداشت زعفران در استان فارس از نیمه آبان ماه آغاز می‌شود./س

برچسب ها: طرح ، جامع ، زعفران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.