به گزارش
سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایدرو، رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع در مراسم بازدید و بهره برداری از این طرح با بیان این که این سازمان از ابتدا متولی ایجاد کارخانه در مناطق مختلف کشور بوده است و همچنان دراین مناطق سرمایه گذاری می کند،افزود: بر این اساس تاکنون 240 میلیارد ریال برای نوسازی و بازسازی بافت بلوچ هزینه شده است.
غلامرضا شافعی افزود: با این روند، ایدرو انتظار دارد پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی،منابع صرف شده به این سازمان بازگردد تا دوباره در سرمایه گذاری های جدید مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر این که این مجموعه همچنان نیاز به سرمایه گذاری دارد، تصریح کرد: هم اکنون 1/5 میلیون متر مربع زمین در اختیار این مجموعه قرار دارد که می توان با فروش بخشی از زمین مازاد این مجموعه، سرمایه گذاری ها را تکمیل کرد.
رییس هیات عامل سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران بااشاره به استعداد منطقه در بخش محصول خرما اظهارکرد:با توجه به این توانمندی بایدفعالیت و سرمایه گذاری های موازی در این بخش انجام شده و صادرات خرما به کشورهای اسلامی در برنامه این شرکت پیش بینی شود.
شافعی ادامه داد:هموطنان بلوچ باید به این مجموعه به عنوان یک سرمایه ملی نگاه کنند چرا که افزایش سطح فنی و صنعتی این منطقه از اهداف مقدس ایجاد این مجموعه صنعتی بوده است.
وی افزود: با توسعه این مجموعه باید ضمن ایجاد سرمایه و ثروت برای مردم منطقه و ارتقای ثروت ملی و جلوگیری از پدیده شوم قاچاق، از سرمایه ها حفظ و حراست کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطالعات لازم برای تکمیل وضع موجود بخش نساجی و خرمای این مجموعه صنعتی را از برنامه های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران عنوان و تصریح کرد: تجهیز آزمایشگاه های این مجموعه و نیز تربیت نیروی انسانی با کمک سازمان گسترش و همیاری همه مسوولان منطقه، انجام خواهد شد.
شافعی گفت: دولت موظف است از محل منابع واگذاری ها به بخش غیردولتی برای اصلاح ساختار فنی ، صنعتی و مالی این مجموعه هزینه کند که این هزینه ها از محل بند های 6،5 و 8 اعتبارات ماده 29 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی قابل انجام است.
وی همچنین با اشاره به درخواست نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی برای سرمایه گذاری در منطقه اظهار کرد: این نمایندگان خواستار کمک به اجرایی شدن طرح سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران موسوم به 300 نقطه 300 طرح شدند، چرا که بخش غیر دولتی در مناطقی نظیر سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری نکرده و به همین دلیل انجام چنین سرمایه گذاری هایی در این مناطق از واجبات است.
به گفته رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، منابع مورد نیاز این طرح سه میلیارد دلار است.
بر اساس این گزارش، کارخانه بافت بلوچ که از سال 1353 در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شده بود در سال 1387 بر اثر آتش سوزی نیاز به نوسازی و تکمیل بخش رنگرزی داشت که در همین راستا طرح موازی برای فرآوری و بسته بندی خرما همراه با عملیات نوسازی جمعا با سرمایه گذاری 240 میلیارد ریال در این مجتمع انجام شد.