رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: صادرات خدمات فنی مهندسی در دو دهه اخیر عقب‌گرد جدی داشته است.

سید حمید پورمحمدی  رئیس سازمان برنامه و بودجه  در بیستمین همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی با بیان اینکه  حدود ۶۰ هزار شخص حقوقی  وحقیقی  در این همایش شرکت دارند که این نمونه از معدود مواردی است که‌ گفت وگوی دولت و بخش خصوصی را به نمایش گذاشته است گفت : ۵ گروه موفق از تشکل های بخش خصوصی و دولت فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۹۰۰ ضابطه فنی و مهندسی و ۸۰۰ دستورالعمل، شيوه نامه و مصوبه از این کارگروه های فنی و مهندسی تدوین و اجرایی شده است گفت: امیدواریم گفت‌وگوی بین دولت و بخش خصوصی سبب ارتقای بخش  مهندسی شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه امیدوارم گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت کمک کند تا بتوانیم به دوران اوج خود بازگردیم بیان کرد: بنده حدود ۲۰ سال قبل عضو هیات مدیره بانک توسعه اسلامی بودم. آن زمان می گفتم که قویترین پیمانکاران ایرانی هستند.

وی  توضیح داد: در آن دوره رئیس وقت بانک توسعه اسلامی برای بازدید از تونل توحید دعوت کرده بودم، که ایشان در هنگام بازدید از تونل توسط ایرانی‌ها متعجب شده بود و باور نمی‌کرد که این پروژه توسط مهندسان داخلی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه میزان صدور خدمات فنی و مهندسی در آن سال ۴.۲میلیارد دلار بود، گفت: پیش بینی کرده بودیم که صدور خدمات فنی مهندسی در یک افق ۵ ساله به ۱۸میلیارد دلار برسد.

پور محمدی  افزود: در صدور خدمات فنی مهندسی عقبگرد داشته ایم و این رقم به حدود یک میلیارد دلار کاهش یافته است، دو موضوع در دستور کار سازمان برنامه است؛ یکی مشارکت عمومی و خصوصی برای حوزه احداث و دوم هم صدور خدمات فنی و مهندسی است که امیدواریم با یک گفت‌وگو آن را به نتیجه خوبی برسانیم.

در ادامه این برنامه مقدسی زاده رئیس تشکل‌های مهندسی، صنفی و حرفه‌ای کشور گفت: این تشکل نماد وفاق، همدلی و نهادی متعالی بنام نهاد تعامل، است.

وی ادامه داد: تشکل‌ها به عنوان اجتماعی متفکر در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی می‌توانند ترجمانی قوی میان بخش خصوصی و دولت باشند. در تاریخ ایران وجود سابقه تشکل‌ها به بیش از دو هزار سال می‌رسد که از زمان هخامنشیان آغاز و در دوران صفویان به اوج خود رسید و این مسیر رفته رفته ادامه پیدا کرد تا بعد از انقلاب مشروطه، در اولین قانون اساسی مصوب کشور به اصلی مهم تبدیل شد.

او بیان کرد: امروز در اینجا گرد هم آمدیم نه تنها دو دهه تلاش خستگی‌ناپذیر پیشکسوتان و آبادگران کشورمان را در مسیر دشوارسازندگی ارج نهیم، بلکه با مرور چالش‌ها به آینده‌ای روشن و پایدار برای ایران بیندیشیم. 

او اظهار کرد: ایران که بیش از هر زمان دیگری با چالش‌های فراوانی همچون پیش‌بینی ناپذیری اقتصاد و عدم قطعیت در بخش‌های مختلف مواجه است که موانع جدی و سختی در مقابل پیشرفت کشور هستند. این فضای رکود مه آلود و پر از ابهام علاوه بر اینکه موجب تضعیف بنگاه‌های خصوصی کشور می‌شود، توان رقابت پذیری آنها را نیز در صحنه‌های بین المللی از بین می‌برد. 

وی تاکید کرد: ما به عنوان جامعه مهندسی مسئولیت بزرگ و خطیری در قبال ساختن آینده‌ای بهتر بر دوش داریم آینده‌ای که به سهم خود با عزم راسخ و دانش دقیق ما بنا خواهد شد و باور داریم توسعه و پیشرفت واقعی تنها از مسیر توانمندسازی بخش خصوصی با دولتی پیشرو می‌گذرد.

وی ادامه داد: شورای هماهنگی نیز در راستای رسالت خود برای بهبود فضای کسب و کار صنعت احداث با رصد روند‌های نوظهور به دنبال خلق ماندگاری با تغییر رویکرد به توسعه گری است و این آمادگی را دارد که برای چالش‌های پیش روی کسب و کار و ناترازی‌ها در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف راه کار‌های مناسبی ارائه دهد و این تغییر نقش، جز با خلق فرصت برای مشق کردن و ایجاد بستر مناسب و پشتیبانی حاکمیت درشکل دهی ساختار‌ها و تقویت و فرهنگ پذیرش بخش خصوصی به عنوان شریک استراتژیک در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی میسر نخواهد شد. 

او گفت: از این رو باید مسئولین و سیاست‌گذاران کشور در این مسیر تصمیمات سخت ولی راه گشا بگیرند.

 

برچسب ها: مهندس ، بودجه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار