به گزارش
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ بیشتر نوجوانان در سالهای درس و مدرسه، اضطراب امتحان را تجربه میکنند. در این شرایط، فشار غیرمنطقی والدین هم میتواند با تشدید اضطراب نوجوان، او را در ورطه یک سیکل معیوب گرفتار کند.
هر چند اضطراب به میزان جزیی قادر است افراد را به جلو هل بدهد و باعث پیشرفت و ترقیشان باشد، اما اضطراب مزمن از مخربترین احساسات بشری است که تمام توانایی و قدرت آدم را هدف میگیرد و حتی روی قدرت سیستم ایمنی بدن هم تاثیر منفی دارد؛ تا حدی که افراد مضطرب، بیشتر از سایرین بیمار میشوند. طبق آمارهای علمی، دانشآموزان مضطرب بیشتر از سایر دانشآموزان سرما میخورند یا به بیماریهای عفونی مبتلا میشوند. اما این مشکل هم مثل هر مشکل دیگری، راه حل دارد.
تیر اول: برنامهریزیبارها کارشناسان مختلف بر تهیه جدول زمانبندی برای روز قبل از امتحان تاکید کردهاند. اما کمتر دانشآموزی پیدا میشود که این مساله را جدی بگیرد.
گذشته از مواردی که دانشآموز خواندن کل درس را به شب قبل از امتحان موکول میکند، مواردی هم هستند که مطالب درسی یاد گرفته شده. به دلیل زمانبندی غلط و دوره ناصحیح در ذهن به هم میریزد و فرد نمیتواند در امتحان نمره خوبی بگیرد.
در یک جدول زمانبندی صحیح باید دقت کافی به استراحت و تفریح هم داده شود. در چنین برنامهای مواردی که باید روز قبل از امتحان دوره شوند، به دقت نوشته میشوند و سپس بر اساس شدت سختی مرتب میشوند.
تنها در این صورت است که شما مدت زمان لازم را برای دوباره خوانی هر موضوع در نظر میگیرید و میتوانید زمانبندی درستی را انجام دهید. حتی اگر مطلبی بسیار دشوار است و مدت بسیار طولانی برای یادگیری آن مورد نیاز است، میتوانید از خواندن آن صرفنظر کنید و به جای آن مطالب دیگری را که آسانتر هستند دوباره خوانی کنید.
با این روش احتمال پاسخ دادن به اکثر سوالات بخشهای ساده بالاتر میرود و شما نمره بالاتری کسب خواهید کرد. بدون آنکه لازم باشد با اضطراب یادگیری و یادآوری نکتههای دشوار دست و پنجه نرم کنید!
تیر دوم: استراحتدر برنامهریزی برای درس خواندن در روز قبل از امتحان باید فاصلههای زمانی خاصی برای استراحت کردن در نظر گرفته شود. البته بهتر است فاصله این استراحتها بر اساس سختی یا آسانی مطلب مورد مطالعه تنظیم شود.
اما نکته مهم این است که استراحت کردن نباید با فعالیتها پر سر و صدا همراه باشد. در واقع تماشای تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند بهجای آرامش باعث حواسپرتی شما میشوند.
استراحتهایی که برای روز قبل از امتحان در نظر گرفته میشوند باید هم برای ذهن و هم برای جسم موثر باشد. استراحت صحیح باعث میشود که تمرکز شما از دست نرود و در ضمن خستگی خود به عاملی برای تشدید اضطرابتان تبدیل نشود.
تیر سوم: خواب راحت7 ساعت خواب کامل برای فعالیت مناسب بدن امری حیاتی است. در واقع مهم نیست چه ساعتی میخوابید یا چه ساعتی از خواب بیدار میشوید. مهم این است که وقتی میخواهید مطالب درسی را دوره کنید کاملا هوشیار باشید و تمرکز کافی داشته باشید.
سعی کنید یک ساعت قبل از به بستر رفتن دیگر مطالعه نکنید. در ضمن بهتر است به عضلات خود هم استراحت بدهید و فعالیت بدنی شدید هم نکنید. داشتن خواب کافی یکی از مهمترین فاکتورها در کنترل اضطراب قبل از امتحان است.
تیر چهارم:تغذیه سالمغذاهای مملو از ویتامین و پروتئین همیشه بهترین انتخاب هستند. مصرف میوه و سبزیجات تازه ذهن را فعال نگه میدارد و همین مساله باعث یادگیری بهتر و کاهش اضطراب میشود. در ضمن بهتر است دور قهوه، چای و نوشابههای گازدار را هم خط بکشید. کافئین موجود در این نوشیدنیها شما را بیدار نگه میدارد ولی قدرت به خاطر آوردن مطالب را از شما میگیرند.
تیر پنجم: تمرکز فکریروز قبل از امتحان هر چیز را که باعث حواسپرتی میشود کاملا کنار بگذارید. توجه به هر اتفاق بزرگی در اطراف باعث از بین رفتن تمرکز شما میشود. وقتی تمرکزی روی درس وجود ندارد اضطراب خود به خود به وجود میآید.
تیر ششم: مثبتاندیشیوقت خود را با افرادی بگذرانید که به شما روحیه میدهند یا به قولی انرژی مثبتی به شما میدهند. اصولا هر وقت فکری منفی به سراغ شما آمد فورا همان فکر را به شکل مثبت تغییر دهید و با صدای بلند برای خود تکرار کنید.
مثلا ممکن است فکرکنید: همه بچهها یک دور کامل درس را خواندهاند و به آن مسلط هستند اما من هنوز با کتاب سر و کله میزنم. اگر چنین فکری به سراغتان آمد بلافاصله با صدایی رسا بگویید:" من قبلا هم چنین امتحانهایی دادهام و اکثر مواقع هم نمره خوبی گرفتهام."
تیر هفتم: آرامشقبل از دوره کردن هر مطلب جدید نفس عمیق بکشید و سعی کنید ذهن خود را از هر فکر دیگری پاک کنید. در ضمن در پایان جدول زمانبندی که برای خود تهیه کردهاید زمانی را برای قدم زدن در هوای آزاد در نظر بگیرید. این کار باعث میشود قبل از امتحان فردا احساس آرامش عمیقی به شما دست دهد.
منبع بيترين
اما از شدت استرس واقعا بهم میریزم تا جایی که نگران چیزایی میشم که اصن ربطی هم به درس نداره...
با اینکه ۱۵ سالمه شدم مث بچه هایی که تازه میخان برن مدرسه استرس دارن..
میترسم رشته مورد نظرو نیارم یا اگه بیارم کنکور قبول نشم یا اگه بشم بیکار بمونم تو این اوضاع بیکاری...
با اینکه من از لحاظ تحصیلی خیلی سر هستم..
هم مدرسه تیزهوشان هم معدل بالا هم دونستن علاقه و استعداد...
لطفا بگین چکار کنم همینجوری پیش بره اصلا نمیتونم درسو ادامه بدم...
فردا امتحان علوم داریم از کل کتاااب
واقعا استرس دارم
نمیدونم چیکار کنم درسا رو هم بلدما اما میترسم نمرم بد بشه
هعی
پایه هفتمم
ممنون
من کلاس ششم و امتحان پایان ترم دارم
درسمم خوبه ولی تا معلمم می گه امتحان ریاضی فلان روز استرس منو بر می داره الانم چهارشنبه داریم
اینشالله خدا به همه کمک کنه
من سر آزمون کتبی مشکل دارم یعنی اگه خانم معلمون بگه امتحان کتبی من میمیرم مرگ رو به چشمم می بینم با اینکه درسام هم خوب هست تا معلم میگه اِ میگم امتحان ترس تمام وجودم رو میگیره می خونم ولی نمی تونم جواب بدم بیشتر مشکلم هم سر ریاضی من سر بقیه ی درسا معمولی ترم ولی سر ریاضی می میرم زنده میشم
ولی امتحان شفاهی عالییییی
من از استرس امتحان ندارم.از امتحان میترسم یعنی جوری که گریه میکنم شبا.دیشب حدود نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه گریه کردم.چیکار کنم.از شنبه هم امتحانات ترم هست.اصلا الان فکر میکنم دارم میمیرم
من برای امتحان ها در جواب دادن خیلی استرس میگیرم
یعنی هر وقت میخوام امتحان یا جواب معلمم رو بدم همه چیز از سرم میپره دیگه اون لحظه هیچی یادم نمیاد
من فردا ۲ تا امتحان دارم باید چی کار کنم خیلی استرس دارم
و فردا امتحان عربی دارم اونم برای اولین بار،، هرکاری میکنم نمیتونم همه رو یاد بگیرم و واقعا استرس نمیذاره
دارم از وحشت و استرس سکته میکنم
چون معلمم تا صفحه 70 درس داده!!!!!!
با اینکه ترم اول نیست
نظام آموزشی ما فرسودس،،
خیلی فرسودس،، دانمارک چهل ساله نمره رو برداشته اونوقت نوجوونای ما بخاطر استرس امتحان خودکشی میکنن!!!!!!!!
وقتی استرس میگیرم( مرگ رو جلو چشمانم میبینم)
بیشتر از همه درس ریاضی من رو اذیت میکنه
معلومه دیگه ریاضی هشتم خیلی سخته به خصوص فصل جبر و معادله !!!
من که از کرونا نمیترسم از امتحان عربی . ریاضی . زبان میترسم
دروس پایه ششم و هفتم و هشتم رو تو تابستون مطالعه کردم و با یه مقدارهم تمرین همراهش .
تو ریاضی مشکلی نداشتم ، بامطالعه ی بیشتر صددرصد می تونم جهشی برم فقط حیف که یه سال درنظر گرفته شده اونم تو پایه ی مشخصی!
چه ضریب هوشیت بالا باشه و چه نزدیک بهش باید ازپایه ای که هستی بیای جلو!
فوقش یه سال میری جلوتر!
من برای درس و آزمون و نمره کوچیکترین استرس و اضطرابیم ندارم کافیه یه مقدار مطالعه و مرور داشته باشم اونم نه تمام ساعات روز ، فوقش یه دو ساعتی .
درحقیقت ، بزرگترین عذاب و استرس زندگیم درحال حاضر همکلاسا و معلمای مغزفندقیمو خود مدرسمه!
ای کاش این قابلیت می بود تو نظام اموزشی تا طرف بتونه به صورت خصوصی و تکی ( بدون هیچ دانش آموزی فقط تنهایی! البته برای کسایی که درسشون خوبه و واقعا دنبال یه هدف مشخصن که منتها مدرسش زندگیشو به کامش تلخ میکنه ) تمام پایه هارو پاس کنه و تهش کارنامه هم صادرشه واسشو بره پی زندگیش! بدون هیچ اطرافی تو مدرسه
جای اینکه فرهنگ درست یادمون بدن فقط بااین ایرادای ناچیزشونو مغزپوکشونو کوبیدن دانش آموز گند میزنن بهش
خصوصا باوجود دانش آموزا و همکلاسا اونم هشت ماه درکنارشون باید تحملشون کرد همه چی تلخ میشه به کام زندگیمون!
والا !
هشت ماه چیزکمی هم نیست درواقع نصف بیشتر عمرتو داری تو اون زباله دونی به نام مدرسه میگذرونی! واقعا داشتن فرهنگ درست تو مدرسه چیز بی اهمیتی نیست!
ولی ازدرس خوندن لذت می برم!
پنجمم .
خـــــــــــیــــــلی استرس دارم
اما متاسفانه اصلا به من کمک نکرد من همچنان استرس دارم
الان خوابم نمیبره چون فردا امتحان دارم
دستام عرق کردن همزمان هم سردمه هم گرممه
واقعا حالم بده
کلا استرس. استرس...
من با استرس فراوان بهترین رتبه هارا میگیرم
خیلی ناراحتم
من مامان بابام دلیل همه آشفتگی هام هستن
چون به جای اینکه به من انرژی مثبت بدن بیشتر نا امیدم میکنن
اگه اینارو داشتیم که دیگه