به گزارش خبرنگار
حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران، "مسعود علویان صدر" معاون میراث فرهنگی کشور در همایش دستاوردهای میراث جهانی ایران که در سالن همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است گفت: از ابتدای دولت نهم رئیس جمهور رسالت مهمی را بر گردن سازمان میراث فرهنگی گذاشت تا بتوانیم نام ایران و هویت کشورمان را در جهان مطرح کنیم.
وی افزود: حضور در عرصه های جهانی با تمام توان و با استفاده از ظرفیت ها در اولویت سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و رویکرد نوینی در نظر گرفته شد.
علویان صدر تصریح کرد: مدت 20 سال در ثبت آثار جهانی تأخیر داشتیم و هیچ اثری را ثبت نکردیم.
معاون میراث فرهنگی کشور بیان کرد: با تدبیر جدی گروه های تخصصی و علمی در سطح کشور شکل گرفت و همزمان 15 تیم کاری فعال در استان ها شکل گرفت. یک خودباوری عجیبی در بین کارشناسان میراث فرهنگی به وجود آمد که باعث ثبت آثار جهانی شد.
وی اظهار داشت: ثبت جهانی یک اثر تنها نام نیست، بلکه یک پروسه علمی و تخصصی است، در کنار فعالیت های تدوین پرونده اقدامات تخصصی و استاندارد حفاظت و مرمت در تمام ابعاد شکل گرفت و کارشناسان برای بازدید از آثار کشورمان به ایران سفر کردند و تمام زوایا را برای ثبت جهانی یک اثر بررسی کردند.
"علویان صدر" افزود: حفاظت و مرمت نباید دولتی باشد، در همه جای کشورمان همه متحد بودند تا بتوانند یک اثر را به نام کشورمان ثبت کنند این زحمات به جایی رسید که کشورمان دارای یک سبکی برای ثبت جهانی در یونسکو شد.
معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: همکاران ما در میراث فرهنگی برای ثبت آثار جهانی مقوله های جدیدی را انتخاب کردند مانند ثبت پرونده های زنجیره ای که می توان به ثبت باغ های ایرانی در قالب 9 عنوان در 9 منطقه و فضای جغرافیایی متفاوت که اقدام بی نظیری بود.
وی بیان کرد: در کنار مفهوم ثبت ما حضور مقتدرانه در مجامع بین المللی داشتیم، کار بی بدیلی در کشورمان اتفاق افتاد و مقوله میراث فرهنگی به میراث ملموس تسری داده شد.
"علویان صدر" خاطر نشان کرد: عضو کمیته بین الدول حوزه میراث ناملموس در جهان هستیم و با عنوان عنصر تصمیم ساز از 130 کشوری که در حوزه ناملموس هستند جزو 22 کشوری هستیم که حق رأی داریم.
معاون میراث فرهنگی افزود: تا سال 58 سه اثر را در فهرست آثار جهانی توانستیم ثبت کنیم و در سال 82 تخت سلیمان، 83 پاسارگاد و ارگ بم که در مجموع به 7 اثر رسید، به طوری که در دولت نهم و دهم از 35 اثر ثبت جهانی، 28 اثر مربوط به این دوره است.
وی افزود: برای امسال پرونده شهر قدیمی "میمند" و "کاخ گلستان" را برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال کردیم همچنین برای سال 93 نیز شهر "شوش" و "سوخته" برای کاندیدای ثبت جهانی در نظر گرفتیم./ي2