فشار خون بالا عامل 47 درصد بیماری های ایسکمیک قلب است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن با رعایت رژیم غذایی سالم ، تحرک بدنی کافی ، ترک دخانیات و متعادل کردن وزن و همچنین چکاپ سالانه بسیار قابل پیشگیری و کنترل است .

کارشناس قلب و عروق دانشگاه در این خصوص گفت : امروزه، افزایش فشار خون یکی از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی و رو به گسترش در سطح دنیا می باشد و این اهمیت ناشی از شیوع بالای آن و ارتباط آن با بیماری های قلبی عروقی است.

صغری جوادپور افزود : بر اساس آمار های سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می شود تا سال 2025 شیوع فشار خون 60 درصد افزایش یابد و به 56/1 میلیارد نفر برسد. فشار خون بالا عامل 54 درصد سکته های مغزی و 47 درصد بیماری های ایسکمیک قلب است.

وی اظهار داشت : طبق آخرین آمار بیش از 16درصد جمعیت 14 تا 65 سال کشور دارای فشار خون بالا هستند و این میزان در استان فارس 26/18 درصد است که انتظار می رود با بالا رفتن متوسط سن جامعه و افزایش چاقی این میزان افزایش یابد.

جوادپور بیان کرد : فشار خون بالا برخلاف آن که به آسانی قابل تشخیص است ولی غالبا بدون علامت می باشد و در صورتی که کنترل نشود عوارض مرگباری از جمله سکته های قلبی و مغزی ، نارسایی کلیوی و صدمات چشمی را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح نمود : از عوامل خطر فشار خون بالا چاقی، کم تحرکی، رژیم غذایی ناسالم (مصرف بالای نمک ، چربی و غذاهای فراوری شده) ، مصرف دخانیات و الکل، مصرف بعضی داروها مثل قرص های پیشگیری از بارداری ، بعضی بیماری ها مثل مشکلات کلیوی یا تیرویید، دیابت و بعضی از عوامل غیر قابل اصلاح مانند سن ، جنس ، ژنتیک و سابقه خانوادگی می باشد.

جوادپور گفت : دانستن این نکته ضروری است که فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن با رعایت رژیم غذایی سالم ، تحرک بدنی کافی ، ترک دخانیات و متعادل کردن وزن و همچنین چکاپ سالانه بسیار قابل پیشگیری و کنترل است.

وی افزود : در پایان یادآور می شود شعار امسال روز جهانی سلامت ارتباط بین فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی بخصوص فیبریلاسیون دهلیزی که در آن ضربان و آهنگ قلب نامنظم می شود را ذکر می کند و بر این نکته تاکید دارد که در هنگام اندازه گیری فشار خون نبض نیز لمس شود تا از منظم بودن و نیز تعداد طبیعی آن اطمینان حاصل شود.

جوادپور اظهار داشت : در فیبریلاسیون دهلیزی دو حفره فوقانی قلب یعنی دهلیزها فاقد ضربان مطلوب می باشند و به جای ضربان منظم و الگوی طبیعی به شکل نامنظم و تند منقبض می شوند . این مشکل منجر به سایر مشکلات ریتم قلبی ، خستگی مزمن ، نارسایی قلبی و بدتر از همه افزایش احتمال سکته مغزی می شود./س

برچسب ها: فشار خون ، عامل ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.